>
9 Kasım 2014 Pazar

EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

    

                         EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


                     EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
Malzemeleri 
1 çay bardagi süt 
1 " " ılık su 
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
1 silme yemek kaşığı kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
açılan yufkakaları yaglamak için 150 gr tereyağı
iç malzemesi için peynir ve maydanoz,yada istenilen herhangi bir iç malzeme kullanılabilir.
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yogrulur.5-10 dk bekletilip yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır tek tek oklavayla acilir üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirilip iç malzeme serpilir,rulo yapılarak kendi etrafında döndürüp yuvarlanir tepsiye dizilir 10-15 dk da tepside bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam seçilerek 200 derece firinda üzerleri kızarana kadar pişirilir.Hiç maya koymadan da yapılabilir,daha çıtır olur tercih sizin. Kolay gelsin yapacak olanlara.
7 Kasım 2014 Cuma

ALMAN PASTASI



ALMAN PASTASI 

HAMURU İÇİN MALZEMELER 

2 yumurta,1çay bardağı ılık süt 1çay bardağı ılık su 1çay bardağı siviyag 1 çay bardağı toz şeker 1paket vanilya 1 paket insant kuru maya yaklaşık 4.5-5 su bardağı kadar un hepsini karıştırıp yoguruyoruz.Üzeri örtülüp 30dk mayalanmasi için bekletiyoruz.Tepkiye yağlı kağıt serip hamurdan küçük parçalar kopararak güzelce yuvarlayip aralıklı olarak tepsiye diziyoruz birazda tepside mayalandirip 180 derece soğuk firinda pişiriyoruz.Fırından çıkarıp üzerlerine temiz bir bez örtüyoruz.Onlar sogurken muhallebiyi pisiriyoruz.Şöyle ki;

KREMANIN YAPILIŞI

3 su bardağı süt 1su bardagindan 2parmak eksik toz şeker 3yemek kaşığı az tepeleme un 1yemek kaşığı az tepeleme nisasta 1yumurta sarısı, 1paket vanilya 1paket toz kremsanti
Vanilya ve kremsanti hariç hepsini karistirarak pisiriyoruz alininca vanilya ve toz kremsantiyi ekleyip mikserle biraz cirpip soğuyan pastaciklarimizi ortadan keserek kremamizdan aralarina dolduruyoruz, üzerlerine servisten önce pudra şekeri serpip ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun yapıp yiyecek olan tüm arkadaslarima.
Devamını Okuyun »