>
9 Aralık 2015 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

                                 FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
         
         Tam mevsimiyken ıspanağı birde böyle deneyin,ıspanak sevmeyenlere sevdirecek bir tarif,ıspanağın beşamel sos eşliğinde börek görünümündeki bu lezzetli ve şık sunumu
Tarif defterinizde bulunmayı hak ediyor.

           MALZEMELER
       Yarım kg ıspanak
       1 adet kurusoğan
       1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
        tuz,karabiber
       Sosu için:
       yarım kg süt (2.5 su bardağı)
       2 yemek kaşığı un
       1 yumurta
       istenilen yoğunlukta rende kaşar
       tuz karabiber
          YAPILIŞI
Ispanaklar güzelce yıkanıp doğranır. İnce ince doğranan soğan
tavada az yağda pembeleştirilir,ıspanaklar eklenir suyunu salıp cekene kadar pisirilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta sosu hazırlamak için önce yağ ve un hafif kavrulur. Süt konup muallebi kıvamı gibi pişirilir.Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır.Tepsinin altına önce biraz kaşar rendesi serpilir onun üzerine hazırlanan sostan dökülür ve ıspanaklar eşit şekilde paylaştırılıp kalan beşamel sos gezdirilir en son bol kaşar rendesi serpilir ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Börek gibi dilimlenerek  sıcak sıcak servis yapılır.Beğeneceğinizi umuyorum deneyin pişman olmayacaksınız.
      Not:Ispanağı pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırmayı unutmayın.Ayrıca kaşar rendesini serpmeden15 dk kadar pişirip fırından çıkarıp serpebilir tekrar 15 dk daha pişirebilirsiniz.son bir not ben bu malzemeye küçük dikdörtgen borcam tepsi kullandım.
                                                   AFİYET OLSUN
                                                                  GÜLAY Z.

      

4 yorum:

  1. ohhh miss ellerine sağlık..
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denemek isterim. Beşamel soslu yemeklere bayılıyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık gülay hanım :)

    YanıtlaSil