>
21 Ağustos 2017 Pazartesi

FIRINDA MİLFÖYLÜ ÇITIR TAVUK


         
            FIRINDA MİLFÖYLÜ ÇITIR  TAVUK

Fırında milföylü çıtır tavuk değişik tatları ve şık sunumları sevenler İçin güzel bir alternatif 
Üstelik çocukların da çok beğenerek yediği  besleyici  bir tarif,dolayısıyla biz anneler için zor zamanlarda kurtarıcı olabilecek tavuklu börek kıvamında,çıtır çıtır nefis bir lezzet.
 Ayrıca davetlerinizde yapıp misafirlerinize gururla ikram edebileceğiniz bir görselliğe de sahip
MALZEMELER

* 6 adet tavuk baget (Kişi sayısına göre artırabilirsiniz)    
*6 adet kare milföy 
*kırmızı pul biber,kırmızı toz biber,karabiber 
*tuz zeytinyağı kekik
*üzerine sürmek için yumurta sarısı 
*Susam çörek otu( isteğe bağlı,ben kullanmadım)

YAPILIŞI

* Öncelikle  tavuk bagetlerimizi yıkıyoruz tencere içerisine alıp üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz,  tuzunu ekleyip yaklaşık yarım saat kadar haşlıyoruz.bagetlerimizin erimemesine dikkat ediyoruz.
* Daha sonra haşladığımız bagetlerimizi tencereden alıyoruz Ve ılınmaya bırakıyoruz, ılındıktan sonra derilerini  temizliyoruz. Tuz,karabiber,kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, kekik ve bir iki yemek kaşığı zeytinyagı gezdiriyoruz ve en az 15 dakika kadar bekletiyoruz.
* Daha sonra kemik kısımlarını  alüminyum folyo ile sarıyoruz  bu işlemi  bagetlerimizin daha şık görünmesi için yapıyoruz.(Bu işlem için alüminyum folyonuz yoksa, çikolataların içerisinden çıkan Parlak kağıtları biriktirip kullanabilirsiniz)
* Bagetlerimiz baharatları ile özleşene kadar beklerken biz milföyleri hazırlıyoruz, bunun için ikili milföyleri kesmeden bir parmak genişliğinde, şeritler halinde kesiyoruz ve tavuk bagetlerimizi aralarında boşluk kalmayacak şekilde sarıyoruz. ( mumyalar gibi 😊)
* Milföyle güzelce sardığımız tavuk bagetlerimizi hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimizin içine diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. (isteğe bağlı olarakta Susam Çörekotu serpiyoruz.Ben serpmedim benim çocuklarım susamı herşeyde sevmiyor).
* Son işlem olarakta önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Güzelce üzerleri kızaran milföylü tavuk bagetleri fırından çıkarıp sıcak olarak servis ediyoruz. Dilerseniz benim yaptığım gibi pilavın yanında da servis edebilirsiniz.
 Afiyet  şifa olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder