>
10 Ocak 2014 Cuma

HAVUZ BÖREĞİ


                                                     HAVUZ BÖREĞİ

                     
                          MALZEMELER
  • 2 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • beyaz peynir ( yeteri kadar )
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
                     YAPILIŞI
  • Yumurtayı sıvıyağı ve 1 kaşık yoğurdu iyice çırparak hazırlayın.
  • Yufkanın birini yayıp her tarafına bu karışımdan sürün.
  • ikinci yufkayı da üzerine yayın ve artı şeklinde 4 parçaya kesin,kestiğiniz parçalarıda ortadan ikiye bölerek 8 parça elde edin.
  • Her parçaya yine yağlı karışımdan sürün ve yufkaları geniş tarafından rulo şeklinde ortaya kadar sarın.kalan parçayı ortaya toplayın ve rulonon iki ucunu birleştirin.Birleşim yerine karışımdan sürerek birbirine iyice yapıştığından emin olun.
  • havuz şekline getirdiğimiz yufkaların ortasına beyaz peynir,biber.domates doldurun 200 derecede fırında kızarana kadar pişirin.En sonunda fırından çıkarıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırının sıcağında kaşar peynirleri eriyene kadar bekletin ve mis gibi çay eşliğinde servis yapın.
  • Afiyet olsun......
         
6 Ocak 2014 Pazartesi

MUZLU MISIR GEVREKLİ SÜTLÜ TATLI


                                           MUZLU MISIR GEVREKLİ SÜTLÜ TATLI
    
            MALZEMELER
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1      "      çay bardağı un
  •  2 silme çorba kaşığı nişasta
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • 1 kase mısır gevreği
  • 2-3 adet muz
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi
           YAPILIŞI
  • 3 Bardak sütü,unu,şekeri,nişastayı iyice karıştırıp ocağa alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocağı kapatalım.Yağı ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Muhallebi hafif ılınınca yarım bardak sütle çırparak hazırladığımız krem şantiyi muhallebiye ilave edelim.
  • Mısır gevreğinide ilave edip buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • İstediğimiz bir kalıbı aliminyum folyo veya streç filmle kaplayalım.
  • Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba dolduralım.Üzerine muz dilimlerini yerleştirin.Üzerine kıyılmış fındık veya ceviz serpip kaşığın tersiyle düzeltelim.Kalıbı buzluğa koyup 1 saat bekletelim.
  • Buzluktan çıkarıp folyo yardımı ile ters yüz ederek düz bir tabağa alalım. Dikkatlice folyoyuda tatlının üzerinden çıkaralım.
  • Tatlımızın üzerinie rendelenmiş çikolata ve muz dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
  • Dilerseniz muhallebiyi muzlu pudigle 2.5 bardak süt kullanarakta hazırlayabilirsiniz.


           
Devamını Okuyun »