>
16 Ağustos 2017 Çarşamba

PORTAKALLI ÇATLAK KURABİYE


PORTAKALLI ÇATLAK KURABİYE 

Merhaba güzel insanlar bugün nefis bir kurabiye tarifim var sizlere.Bu kurabiyeler Alıştığımız kurabiyelerden biraz farklı , dışı pudra şekerinin verdiği bir kıtırlığa sahip içi kek ve kurabiye arası bir kıvamda miiiis gibi portakal aroması ile muhteşem bir kurabiye,ben lezzetine,kıvamına bayıldım sizlerde mutlaka
denemelisiniz,portakal yerine limon kullanarakta yapabilirsiniz limonluda nefis oluyor....

o zamaaan gelsin tarif diyelim...

MALZEMELER
2 yumurta
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 portakal suyu ve kabuklarının rendesi
1 kabartma tozu

YAPILIŞI

*Öncelikle yoğurma kabımıza 1 tepeleme yemek kaşığı  pudra şekeri ve yarım çay bardağı sıvı yağ bir portakalın suyu ve rendesini alıp spatula ile karıştırıyoruz. 
*Daha sonra iki bardak unu iki yumurtayı ve kabartma tozunu ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırıyoruz bu kurabiye de yoğurma işlemi yapmıyoruz.Çünkü  ele yapışan bir kıvamda oluyor Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra üzerini streçleyip buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
*Dolaptan çıkarıp bir tatlı kaşığı yardımıyla veya elimizle küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz 2 yemek kaşığı pudra şekerini bir kaba koyuyoruz ve yuvarladığımız kurabiyeleri bu pudra sekerine iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıyoruz kurabiyelerimizi fırına sürüyoruz ve 15 dakika üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra ikram ediyoruz servis yapıyoruz.
 *Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Çatlak kurabiyeleri görünüm açısından çok beğeniyorum. Portakalı. Kurabiyelerin nefis olduğunu tahmin edebiliyorum .ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil