>
30 Ağustos 2017 Çarşamba

YOĞURTLU ISPANAKLI BULGUR KÖFTESİ


      YOĞURTLU ISPANAKLI 
      BULGUR KÖFTESİ
  
       Bugün çok beğenilecek hafif ve iştah açıcı bir tarifim var.Yoğurtlu ıspanaklı bulgur köftesi.
Yemeklerin yanında salata niyetine sunabileceğiniz gibi ,ikindi çayının  da yada misafir ikram menüleriniz için nefis bir alternatif olabilir.
Henüz denemediğiniz bir tarif ise zaman kaybetmeyin derim sevgili dostlar...
O halde buyrun tarife..

MALZEMELER

  • 1/2 kg ıspanak 
  • 1 tane yemeklik doğranmış kurusoğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su  ( bulgurlu ıslatmak ıçin)
  • 1çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz,karabiber, toz kırmızı biber,kimyon
SOSU İÇİN
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvıyağ)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy rendelenmiş domates
  • Sosun kıvamını açmak için kullanmak için köfteyi haşladığımız  sudan 4-5 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
  • Öncelikle bulgurun üzerine bir su bardağı sıcak suyu dökelim üzerine kapak kapatarak 10 dk bekleyelim.Bulgurumuz suyu çekip kabarınca baharat yumurta ve unu döküp elimizi ara ara ıslatarak harcımızı yoğuralım.Yoğurma aşamasında elimizi batırdığımız suyu dikkatli kullanalımki harç çok cıvık olmasın.5-10 dk yoğurduktan sonra minik köfteler yapalım.
  • Biz köfteleri dökerken ocağa tencereye su koyalım kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz koyup köftelerimizi içine atarak yaklaşık  10 dk köfteleri kaynayan suya atarak  üzerine çıkana kadar haşlayalım.Ve süzgeçle köftelerimizi sudan çıkaralım.
  • Bir tavaya zeytinyağ ve salçaları koyarak kavuralım,domatesi ilave edelim,köfteyi başladığımız sudan 4-5 kaşık koyarak sosun kıvamını biraz açalım.5 dk kadar ocakta pişirip alalım ve köftelerimizle sosumuzu  buluşturup iyice karıştıralım.
  • Bir başka tavada soğanl zeytinyaginda kavuralım yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alalım tuzunu ve karabiberini ekleyip soğuması için biraz bekleyelim.Yoğurdumuza tuz ve sarımsağı ekleyip karıştıralım ve işpanağın üzerine dökelim karıştırıp servis tabağına alalım.Üzerine de hazırlayıp sosladığımız bulgur köftelerimizi koyalım.Ve eveeet önce göze hitap eden bu süper tabloyu bir müddet izleyelim😀 (o kadar işlem yaptık yorulduk hakkımız değilmi ? 😊  ) ardından servise sunalım afiyetle, sevdiklerimizle ve keyfini çıkartarak yiyelim...
  • Afiyet şifa olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder