>
3 Eylül 2013 Salı

ÇİKOLATA DOLGULU MUFFİN BROWNİ



                                   ÇİKOLATA DOLGULU MUFFİN BROWNİ
      MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr krema
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı kadar ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • içi için 1 paket kakaolu pudig
YAPILIŞI
  • Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
  • Yağ ve krema eklenerek güzelce karışana kadar 1-2 dk daha çırpmaya devam edilir.
  • Un elenerek ilave edilir.Kabartma tozu.vanilya,kakao ve ceviz içi ilave edilip biraz daha çırpılır.
  • Muffin kek kalıplarına birer kaşık olacak şekilde paylaştırılır.
  • Fırında l75 derecede 30 dakika kadar pişirilir.Fırın kapalıtır 5 dk sonra kekler çıkarılır.
  • Kakaolu pudig tarife göre hazırlanır.İkiside soğuyunca kekler üzerinden külah gibi kesilir kesilen parça çıkarılıp o kısım puding ile doldurulur ve kesilen kısım tekrar yerine konulur.üzerinede biraz puding sürülüp hindistan cevizi veya ceviz,fındık vb. serpilir.                                                         Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklandığı taktirde tazeliğini uzun süre koruyan bu yumuşacık muffin brownilere bayılacaksınız. Afiyet olsun ....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder