>
19 Şubat 2017 Pazar

KADAYIFLI KEK TATLISI

   
           KADAYIFLI KEK TATLISI
     Merhabalar sevgili sayfa dostlarım yoğunluğumdan dolayı bir süredir yeni bir paylaşım yapamamıştım.Bugün sizlere hem kek hem şuruplu bir tatlı olan kadayıflı kek tatlısı tarifini paylaşmak istiyorum,içindeki fıstık ve kadayıf'ın kekine kattığı aroma ve lezzet ayrıca  şurubunun hafif  oluşu tadanların damaklarında lezzet bırakıyor ve tam not alıyor.Mutlaka ve mutlaka :) denemenizi önerebileceğim nefis bir tat Kadayıflı şuruplu kek.İşte tarif diyelim o zaman...

KADAYIFLI KEK TATLISI 

MALZEMELER

.2 Yumurta 
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1/2 çay bardağı toz şeker
.1 su bardağı un
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya
.1 su bardağı ceviz,fındık veya fıstık içi (Ben yer fıstığı içi kullandım süper oldu)
.200gr kadayıf (kavrulmuş)
.1 yemek kaşığı toz şeker (kadayıfı kavururken kullanmak için)


ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

ŞERBETİNİN YAPILIŞI

Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alalım Kaynadıktan sonra 15 dk daha ocakta tutup bir kaç damla limon sıkalım iki dk kadar daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılınmasını sağlayalım.
KADAYIFLI KEK TATLIMIZIN YAPILIŞI
.Öncelikle kadayıfı bir kaşık şekerle kavurup soğutalım.
.KEK HARCI İÇİN; 2 yumurta ve yarım çay bardağı şekerle iyice çırpalım,yağ,un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim biraz karıştırıp fıstık içini ve kavurduğumuz kadayıf'ın yarısını ekleyelim.
.Küçük yuvarlak borcamı veya o büyüklükte bir tepsiyi hafif yağlayıp 
kalan kadayıf'ın bir kısmını tepsinin dibine serpelim ve kek karışımımızı da üzerine yayalım.
Kalan kadayıfmızı da en üste serpelim ve 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirelim.
Keki fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim.
.Önceden hazırlayıp ılınmasını sağladığımız 
şerbetimizi kekimizle buluşturalım.
.İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım. 
.Afiyet şifa olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder