>
19 Mayıs 2016 Perşembe

FİYONK BÖREK


                         FİYOK BÖREK
         Görseli nefis son zamanların favori böreklerinden biri Fiyonk börek .Şık görünümü çıtır çıtır kıvamı ile favori olmayı hakediyor aslında.İkram sofralarımızın süsü misafirlerimizin  gözdesi olmaya aday.Malzemeleri ekonomik fakat yapım aşaması biraz zahmetli diyebilirim.Eliniz alıştıgında sorun kalmayacaktır.Verilen emek sonucun güzelliğine değiyor.Evet yapmayı düşünenler için tarifi gelsin o zaman diyelim ;

MALZEMELER
.3 yufka
....Arasına sürmek için....
.Bir çay bardağı sıvı yağ
.1 yemek kaşığı nişasta
.1yemek kaşığı un
.1tatlı kaşığı sirke
İÇİ İÇİN
Haşlanmış 2 orta boy patates
.Maydanoz
Tuz,kırmızı biber, karabiber
Veya istenilen herhangi bir iç malzeme...
ÜZERİ İÇİN
.Yumurta sarısı
.Susam

         
         FİYONK BÖREĞİN YAPILIŞI

*1çay bardağı sıvıyağ,1çorba kaşığı nişasta,1çorba kaşığı un,1tatlı kaşığı sirke derin bir kase içinde karıştırılarak hazırlanır.
*içi için kullanacağımız malzeme hazırlanır.Ben patatesli iç harç karışımı kullandım siz dilediğiniz içi lor,beyaz peynir,kıyma kullanabilirsiniz.
*Tezgahın üzerine bir yufka serilir,Kenarları kesilerek kare bir yufka oluşturulur.
*Elde ettiğimiz kare yufka 4 veya 6 eşit parçaya kesilir.
*Her karenin üzerine hazırlanan malzeme sürülür.
*Yufka çapraz karşılıklı iki ucundan ortaya doğru büzdürülür ve iki tarafada hazırlanan iç malzemeden konulur.
*Yufkanın kenarları, iç harcın üzerine doğru kapatılır.kenarlarından çıkan parçalarada iç sos sürülüp katlanarak bir parmak kalınlığında şeritler hazırlanır ve fiyonk şeklini tam olarak oluşturmak için şekildeki gibi fiyonk böreğin orta kısmına dolanır.
*Hazırlanan fiyonk börek ters çevrilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Kalan yufkalar da aynı şekilde sarılarak hazırlanır.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek orta kısmına susam veya çörek otu dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilerek servise sunulur.
*Böreğin yapılış aşamaları,resimlerden takip edilerek daha net anlaşılabilir.

*Kolay gelsin afiyet şifa olsun.
  Yufkayı çapraz uclarindan kırmızı işaretli yerlerinden ortaya doğru büzüyoruz.Büzme  işleminin  daha net anlaşılması için büzme işaretledim. Sevgiler.. :))
14 Mayıs 2016 Cumartesi

Knorr Çorba Çeşitleri ile Her Öğün Farklı Lezzet

Knorr Çorba Çeşitleri ile Her Öğün Farklı Lezzet
Knorr, size çorba zevkiniz için birçok seçenek sunuyor. Paket çorbalar ve çabuk çorbalar sayesinde herkes her istediğinde çorba keyfini kolayca sürebiliyor.

Kolay ve çabucak hazırlanan çorbalarla hem sağlıklı hem de doyurucu öğünler hazırlayabilir; yemek davetlerinizde birbirinden lezzetli Knorr çorba çeşitleri sayesinde sayesinde zamandan kazanabilirsiniz.
Çabuk Çorbalar ile Açlığınızı Bastırın
Çabuk çorbaları sadece bir dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Sıcak suyu ve çabuk çorba paketinin içeriğini bir fincana koyup karıştırarak lezzetli çorbanıza anında kavuşabilirsiniz. Çabuk çorbaları, canınız bir şey atıştırmak istediğinde hemen hazırlayarak içebilirsiniz; böylece besleyici değeri düşük atıştırmalıklar yerine sağlıklı bir besin tüketmiş olursunuz. Çabuk çorba çeşitleri; Türk, İtalyan, Meksika gibi birçok yemek kültüründen esinlenilerek usta Knorr şefleri tarafından hazırlanmıştır. Katkı malzemesi, renklendirici, MSG içermeyen çabuk çorbaları iş yerinizde de kolayca hazırlayarak tüketebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz çabuk çorbalar arasında mercimek, acılı domates, yayla, kremalı mantar, kremalı tavuk gibi klasik lezzetlerin yanında peynirli pizza, minestrone, Meksika taco'lu domates gibi dünya mutfaklarından seçenekler de bulunuyor.
Paket Çorbalar İle Her Çeşit Çorba Elinizin Altında
Sofralarından çorba lezzetini eksik etmek ve hep aynı çorbaları yapmaktan bıkıp biraz da değişik lezzetler denemek isteyenlerin kurtarıcısı ise paket çorbalar oluyor. Paket çorbaları tencerede pişirerek tüm ailenize yetecek kadar sıcacık çorbalar hazırlayabilirsiniz. Çorba; hem kalorisi düşük hem de besleyici bir seçenek olduğu için çoğu ailenin her öğün tercih ettiği bir yemek oluyor. Paket çorbalar arasından sizin ve ailenizin damak tadına en uygun olanlarını seçerek sofralarınızı çeşit çeşit çorba ile donatabilirsiniz. Üstelik Knorr hazır çorba çeşitlerini kullanarak çocuklarınıza renklendirici, katkı malzemesi, MSG gibi içerikler barındırmayan bir yiyecek sunmanın gönül rahatlığını da yaşarsınız. Klasik paket çorbalar arasından yayla, düğün, mercimek, tarhana, işkembe, kremalı mantar, kremalı tavuk, ezogelin, terbiyeli tavuk, kremalı sebze, erişteli yoğurt lezzetlerini barındıran çeşitleri seçebilirsiniz.
Değişik Çorba Tarifleri Arayanlar Knorr'a
Çorbaları çok seviyor ve sofranızda her gün bu lezzete yer veriyorsanız ilginç çorba tarifleri denemek de isteyebilirsiniz. Klasik çorbaları yöresel çorbalarla değiştirerek sofranıza yenilik katabilirsiniz. Knorr yöresel çorbalar, yerel geleneklerin usta şefler tarafından paketlenmesiyle oluşturuluyor. Yemek davetlerinizde bu yerel çorbaları menünüze katarak misafirlerinize yeni ve özel lezzetler sunabilirsiniz. Knorr yöresel çorba çeşitleri arasından mantı çorbası, valide sultan çorbası, yüksük çorbası, yuvalama çorbası, muradiye çorbası daha birçok çorba çeşidini deneyerek sofranıza renk katabilirsiniz.
İster fincanda ister kasede; ister klasik ister yöresel olsun eğer çorba seviyorsanız http://www.herkessofraya.com adresini ziyaret edip, değişik çorba tarifleri ve Knorr çorba çeşitleri ile tanışabilirsiniz.

Devamını Okuyun »