>
11 Ekim 2016 Salı

PAPATYA KURABİYE


                                PAPATYA KURABİYE
     
      Bu kurabiyeler çok şirin,ağızda dağılan kıvamı,ve papatya şeklindeki görseliyle çok beğeniliyor.Özellikle çocukların sevgi ve iilgisini  çekiyor.
       Bu sevimli kurabiyelerin tarifi şöyle;

MALZEMELER
*125 gr tereyağı
*1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
*1tatlı kaşığı sirke
*1yumurta
*1paket kabartma tozu
*5dolu yemek kaşığı pudra şekeri
*1çay bardağı nişasta
*Aldığı kadar un 
YAPILIŞI
*Oda ıışığındakitereyağı,yumurta,sıvıyağ ve sirke karıştırılır.
*Sonra kuru malzemeler ilave edilip karıştırıldıktan sonra un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
*Hamurun 3'te biri ayrılarak 1yemek kaşığı kakao ilave edilerek yoğrulur.
*Çok küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Ortasına kakaolu minik yuvarlak hamur konularak etrafına beyaz hamurdan elde ettiğimiz minik yuvarlak hamurlarımızdan dizilir ve papatya şekli verilir.
*En son kürdan yardımıyla papatyayı oluşturan her  yuvarlak kurabiye hamurunun üzerine bastırılır ve ortasındaki çizgi oluşturulur.
*180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçen kurabiyelerimiz artık servise sunulur.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder