>
21 Haziran 2016 Salı

SULTAN KEBABI


                      SULTAN KEBABI

Ramazanın yarısına ulaştık,Elhamdülillah...
Zaman çok çabuk geçiyor,Rahmet ayı olduğu bildirilen bu aydan azami derece istifade etmek o rahmetten nasiplenebilmek için,Ona rahmet ayı vasfını kazandıran şeyin VAHİY olduğunu bilmek şart.İndiği ayı rahmet ayına dönüştüren ve indiği peygamberi (s.a.v) 'i Rahmet peygamberi yapan vahyin bir adının da rahmet olduğunu Yüce Rabbimiz Araf suresi 52.ayetinde bizlere bildiriyor.Rahmettir çünkü indiği her gönüle canlılık getirir,ölü kalpleri diriltir,indiği ömrü kazanılmış bir ömür kılararak ebedi saadete ulaştırır.Yine aynı ayette Rabbimiz vahyin rehber oluşundan bahseder ki kişinin rehberi vahiyse eğer yolu ve gözü aydın olur.

İşte bizlere bir fırsattır Ramazan VAHİYLE buluşmak,onunla bütünleşmek için.Ruhumuzun gıdası olan Kuranın rahmet oluşundan,rehber oluşundan faydalanmak içinse Onu anlamak ve hayatımıza yansıtmak düşüncesi ve gayretinde olmamız gerekiyor.Rabbimiz Kamer suresinde dört kez "Kuranı anlayıp ibret almanız için kolaylaştırdık" buyuruyor.Öyleyse bizde Kuranı anlayıp ibret alanlardan olalım ve ruhumuzun gıdasınıda unutmayalım  bedenimizin gıdasını unutmadığımız gibi inşallah...

Ruhumuzun gıdası vahiyle daha yoğun bir buluşma yaşadığımız bu ayda bedenimizin gıdası içinde tatlı telaşlar içinde olur iftara davet ettiğimiz dostlarımıza güzel sunumlar yapmak isteriz...


Bugün sizlere güzel yemeklerimizden birini hatırlatayım istedim şıkliğı ile iftar ve davet sofralarına çok yakışıyor ayrıca doyurucu ve lezzetli bir yemek SULTAN KEBABI....


MALZEMELER
* 2adet yufka
*300gr dana veya kuzu kuşbaşı et
*1su bardağı bezelye
*1adet orta boy kurusoğan 
*1adet büyük patates
*1-2 adet havuç
*1adet domates
*2 diş sarımsak
*yarım yemek kaşığı salça
*Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber veya pulbiber
*1yemek kaşığı tereyağ 
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1.5 yemek kaşığı un
*1su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
*2su bardağı süt
*Tuz
ÜZERİ İÇİN
*Rendelenmiş kaşar peyniri 
*pul biber(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
*Öncelikle kuşbaşı etlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım,suyunu salıp çektikten sonra zeytinyağını,tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanlarımızla birlikte soteleyelim.
*Küp küp doğradığımız sebzeleride katalım birkaç dakika çevirip,salçasını baharatını tuzunu ilave edip yarım çay bardağı sıcak su dökelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra ılınması için ocaktan alıp bekletelim.
*Yufkayı tezgaha sererek 4 'e bölelim.Her parçayı sırayla kaseye yerleştitlriportasına hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyup 
yufkanın kaseden sarkan parçalarını harcın üzerine doğru kapatarak kasemizi fırın tepsisine katladığımız kısım allta kalacak şekilde ters çevirelim.Yufkaları bu şekilde hazırlayıp bitirdikten sonra beşamel sosumuzu hatırlayalım.
Beşamel sos için tencereye yağı eritip unu ekleyerek kavuralım.Sütünü ilave edelim ve hızlıca karıştıralım tuzu ve kaşar rendesi mide ilave edip çırpıcıyla iyice karıştırarak pütürsüz bir sos yapalım
*Hazırladığımız sosu yufkalarımızın üzerine paylaştırılır.Önceden ısıttığımız 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıkarıp kaşarıda üstlerine serpelim tekrar fırına sürelim hafif kızarınca fırından çıkararak servis yapalım.
*Şık,doyurucu ve gayet lezzetli olan sultan kebabımız yapıp yiyecek olan siz değerli sayfa dostlarıma ve ikram edeceğiniz sizin dostlarınıza  afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder