>
15 Haziran 2016 Çarşamba

Muhteşem Lezzet: Dondurmalı Çikolatalı Sufle


Muhteşem Lezzet: Dondurmalı Çikolatalı Sufle

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sufle, tatlı ve tuzlu versiyonlarıyla sofraları zenginleştiren yemekler arasında yer alır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen suflenin tuzlu versiyonu, kimi restoranlarda başlangıç yemeği ya da ana yemek olarak servis edilir.






Un, yumurta, şeker, tereyağı ve sütle hazırlanan sufle, fırında pişirilerek servis edilen en popüler tatlılardan biridir. Yapısı itibariyle az pişirilmiş kek kıvamında olan leziz tatlıyı, çikolatalı yiyecekleri sevenler de keyifle tüketebilirler.

Klasik yapılı sufleden sıkıldıysanız ve bu güzel tatlıya hem farklı bir renk hem de ayrı bir lezzet getirmek için kaymaklı dondurmayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hazırlaması son derece kolay olan tatlıyı kendiniz için küçük porsiyonlarda yapabileceğiniz gibi çocuklarınıza, ailenize ve sevdiklerinize de ikram edebilir, bu lezzeti kolayca paylaşabilirsiniz. Görünümü ve tadına doyulmaz lezzetinin yanı sıra besin değerleriyle de öne çıkan dondurmalı çikolatalı sufleyi, sadece yaz aylarında değil her mevsim tüketebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 150 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağı (5 çorba kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker (60 gram)
  • 2 çorba kaşığı un (40 gram)
  • 4 top Carte d’Or kaymaklı dondurma

Hazırlanışı:

1. Küçük bir tencerenin içine 150 gram bitter çikolatayı tüm şekilde ekleyin. 5 çorba kaşığı tereyağını çikolata üzerine ilave ettikten sonra, çikolata eriyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

2. Yumurta, yumurta sarıları ve 1 kahve fincanı toz şekeri çukur bir kaba alın. Yumurta ve şekeri çırparak karışım beyazlaşıncaya kadar bu işleme devam edin. Karışım beyazlaştıktan sonra yavaşça bu karışımın içine unun tamamını ekleyin. Daha sonra hazırlanan karışımı erittiğiniz çikolataya ekleyin.

3. Sufle için uygun olan dört adet fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı bu kaplara eşit olacak şekilde paylaştırın.

4. Isısını önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırına, sufle kaplarını yerleştirerek 12 ilâ 15 dakika boyunca pişirin. Karışım kabardıktan hemen sonra kapları fırından çıkarın.

5. Fırından çıkardığınız sufle kaplarının üzerine Carte d’Or kaymaklı dondurma toplarını yerleştirin.

Carte d’Or çikolatalı sos ile gerek görünüm gerekse lezzetini daha da üst noktaya taşıyabileceğiniz dondurmalı çikolatalı sufleyi, arzu ederseniz sos kullanmadan da ikram edebilirsiniz. Bu tarif dahilinde daha farklı lezzetleri denemek isterseniz Antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık ya da yer fıstığını da süsleme amacıyla kullanabilir, tarifle uyumlu olan diğer Carte d’Or dondurma 
çeşitlerini de değerlendirebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder