>
24 Nisan 2016 Pazar

TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE

 
                   
                    TAHİNLİ SUSAMLI KURABİYE
         
          Merhaba,bugün ağızda dağılan nefis kıvamı,misss gibi kokan tahin aroması ve şık görünümüyle dört dörtlük bir kurabiye tarifimiz var.Tahinli,kenarları susam mantolu kurabiyemizin arasına ben süt reçeli kullandım siz kurabiyeleri birleştirmek için nutella,fındık ezmesi vs.kullanabilirsiniz.Süt reçeli ile de denemenizi mutlaka öneriyorum nefis bir lezzet  kendisi :) tarifi blogta mevcut,eminim tadını sevecek birçok yerde kullanacaksınız..Deneyecek olanara şimdiden kolay gelsin diyeli ve tarifimize geçelim...
MALZEMELER
*1Yumurta
*3 Yemek kaşığı tereyağ
*1Tepeleme kahve fincanı pudra şekeri
*4 Yemek kaşığı tahin
*1çay kaşığı karbinat veya yarım paket k.tozu
* Aralarına sürmek için süt reçeli
*Aldığı kadar un
* Kenarları için kavrulmuş susam
YAPILIŞI
* Oda ısısında yumuşamış olan tereyağımızla pudra şekerini karıştıralım.
*Diğer malzemeleride sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
*Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle yuvarlayıp uzerine hafif bastırarak yassılaştıralım, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.Hepsini eşit ölçülerde yapamam diyorsanız kolayı var :) o zaman hamurumuzun yarısını tezgaha alıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp çay bardağı veya varsa kalıpla keserek tepsiye dizelim.Hamurun diğer yarısınada aynı işlemi yapalım.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
*Fırından çıkardığımız kurabiyelerimiz soğuyunca aralarına süt reçeli sürerek iki kurabiyeyi birleştirelim.Kenarlarınada elimizle biraz süt reçelinden sürelim ve kenarlarını güzelce kavrulmuş susama bulayalım.Kurabiyelerimizi servis tabağına dizelim ve üzerlerine pudra şekeri eleyerek servise hazır hale getirelim.
*Eveeet bu kadar artık bu nefis kurabiyemizi afiyetle yiyebilir eşe dosta ikram edebiliriz.
*Afiyet şifa olsun...








3 yorum: