>
10 Nisan 2016 Pazar

ÇİÇEK POĞAÇA

yorumlarınız için teşekkürler

                                ÇİÇEK POĞAÇA

    Yine önce gözlere sonra damaklara şenlik bir tarif diyebilirim bu sevimli çiçek poğaçalarım için,ben yaparken çok keyif alıyorum,ikram etmeside ayrı bir zevk oluyor, böyle görseli güzel olan herşeyin.Puf puf kabaran kesinlikle mükemmel sonuç alacağınız güzel bir tarif, kendi poğaça tarifinize hatta tatlı tuzlu kurabiye tariflerinize bile bu şekli uygulayabilirsiniz.Bugüne kadar yapmamışsanız zamanı gelmiş demekki dostlar durmayın mutfağa girip
en kısa zamanda yapın memnun kalacaksınız...
O zamaaann....
Gelsin tarif diyelim.....

MALZEMELER
.2su bardağı ılık süt
.1 paket kuru insant maya
.1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
.2 yumurta birinin sarısı üzerine
. 1tatlı kaşığı şeker 
. 1 tatlı kaşığı tuz
. Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ
250 gr lor
Maydanoz
Veya istediğiniz herhangi bir iç malzeme

YAPILIŞI
.Öncelikle ılık sütü ,mayayı ve toz şekeri yoğurma kabımıza alıp 5-10 dakika kadar bekletelim.
.Mayamız kabarmaya başlayınca sıvı yağımızı,yumurtamızın bir tanesinin sarısını üzeri için ayıralım  kalan yumurtayı,tuzumuzu ve azar azar unumuzu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
.Elimize yapışmayacak kıvamda kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı.
.Üzerini örtüp mayalanması için en az 30-35 dk.bekletelim.
.Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak tezgah üzeeinde elimizi sıvıyağa batırarak ( poğaça daha nefis puf puf,kat kat oluyor ) açalım istediğimiz herhangi bir  iç malzemeyi koyup kapatalım.Ben lor maydanoz karışımı kullandım.
.Poğaçamızı avucumuzda yuvarlayalım kapattığımız kısmını alt tarafa gelecek şekilde  koyup üzerine elimizle hafifçe bastıralım.Allta şekilde görüldüğü gibi makasla veya bıçakla kenarlarından 6 veya 8 parça olacak şekilde keselim.
.Tüm hamurumuza aynı işlemi yapalım yağlı kağıt serili veya hafifçe yağladığımız tepsimize çiçek poğaçalarımızı dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ortalarına susam,çörekotu veya haşhaş serpelim.Üzerleri kızarana kadar yaklaşı 25-30 dakika kadar 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda pişirelim.
.Eşe dosta tüm sevdikeemize keyifle ikram edebiliriz tabiii miss gibi kokan çayımızın yanında onsuz olmaaazz :) tabii bana göre çayı sevmeyenlerde ayran ikram etsin artık  napalım.:))
Afiyet şifa olsun hepinize...

1 yorum: