>
4 Mart 2016 Cuma

FISTIKLI PEKMEZLİ DOLGULU KURABİYE

     
        FISTIKLI PEKMEZLİ DOLGULU KURABİYE
          
Merhaba,bugün tarifini paylaşacağım kurabiye belkide bugüne kadar yediklerinizin en güzeli 
diyebilirim ,Elma,ceviz ve incirden oluşan iç dolgusu,üzerindeki fıstık mantosu ve onunda üzerine gezdirilen pekmez ile muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor.Zaten görseline diyecek söz yok.Ben bayılıyorum böyle görseli lezzetini lezzeti görselini destekleyen tariflere,zaten bizler hep demezmiyiz  önce göze  sonra mideye hitap etmeli diye,bu tarif damaklarada şenlik biz çok severek büyük bir keyifle yiyoruz bu kurabiyeyi yapıp tattığınızda hak vereceksiniz.Denediğiniz tariflerime benide etiketler, yorumlarınızı paylaşırsanız memnun Olurum.
           Artık geçelim eşden dosttan tam not alan bu harika kurabiyenin tarifine.....
        MALZEMELER

*250 gram tereyağı yada margarin oda ısısında yumuşamış olmalı   
* Yarım çay bardağı sıvı yağ  
* Yarım çay bardağı yoğurt
*1yumurta sarısı (akı üzeri için ayrılacak )
*1 paket kabartma tozu
* Yarım çay kaşığı karbonat
*1paket vanilya
*Aldığı kadar un (5.5-6 bardak kadar )
*Kurabiyelerin üzerine bulamak için çekilmiş fıstık
*Kurabiyeler piştikten sonra üzerlerine gezdirmek için pekmez
İÇ MALZEMESİ 
*3 adet elma
*4 adet kuru incir 
*1çay bardağı şeker
* 1çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı ceviz için

YAPILIŞI
*Öncelikle iç malzeme hazırlanır.Bunun için elmalar rendelenir şeker ilave edilerek ocakta suyunu çeken kadar pişirilir.Minik minik doğramış olduğumuz incirler ilave edilip bir kaç dakika daha birlikte pişirilip ocaktan alınır tarçın ve ceviz eklenenek soğumaya bırakılır.
*Hamur için gerekli tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır yavaş yavaş un ilave edilerek çok sert olmayan kurabiye hamuru kıvamında olacak şekilde bir hamur yoğurulur
*Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınır.
Avuç içinde ortası çukurlaştırılarak  iç malzemededen bir tatlı kaşığı kadar konulup kenarlardan toplanarak kapatılır avuç içinde yuvarlanır,önce yumurta akına sonra çekilmiş veya havanda az dövülmüş fıstığa batırılır.(ben fıstık kullandım siz dilerseniz fındık dilerseniz ceviz kullanabilirsiniz).
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.



*Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine birer kaşık pekmez gezdirilerek servise hazırlanır.
*iç malzemedeki şeker ve üzerine gezdirilen pekmez yeterli olduğu için kurabiye hamurunda şeker kullanmıyoruz
*Afiyet şifa olsun ....


11 yorum:

  1. Merhabalar...elinize sağlık Gülay'cığım...kurabiyeleriniz bomba bomba...enerji deposu...afiyet olsun sizlere...sevgiler
    Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selmacım aynen dediğin gibiydi şiddetle tavsiye ediyorum canım mutlaka yapmalısın.Sevgiler

      Sil
  2. Benim pekmezli kurabiyelerime benziyor. Çok lezzetli olmuştur eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoşgeldiniz sevdicann,Teşekkür ederim,evet gerçekten çok lezzetli bir kurabiye oluyor.Sevgiler

      Sil
  3. Ellerinize sağlık çok lezzetli gözüküyor :)
    Takipteyim bloğuma beklerim sizi sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Süslü püslü teşekkür ediyorum,gelmez olurmuyum hiç :) hemen gelirim Sevgiler...

      Sil
  4. Kurabiye dedi mi tamam hic hayir demem :) Ellerinize saglik, tadi enfestir kesin :)
    Bu arada blogunuz ve tarifleriniz cok guzel. Takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Renkli Mutfak güzel sözleriniz ve takibiniz için Sevgiler...

      Sil
  5. Nasılda lezzetli görünüyorlar yaaa :))
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Açelya Damdelen Sevgiler...

      Sil
  6. çok ama çok beğendim ellerine sağlık afiyetle

    YanıtlaSil