LEOPAR POĞAÇA
Merhaba...
Bugün görüntü ve lezzetin birarada olduğu nefis bir poğaça tarifim var.İkramlarında fark olsun isteyenler için lezzeti şahane ,sunumu şık bir tarif.
Aynı malzemelerle çok farklı görünüm ve tatlar ortaya çıkarabilmek süper, insana bilgiyi işleyebilme yeteneğini verene hayran bırakıyor."Merak İlmin Kapısıdır "demiş Hz Ali,Merak ettikçe araştırıyor insan ve farklı bilgilerle donanıyor, o bilgiler işlenip yenileri ortaya çıkıyor demekki sonu yok üretmenin.Ne güzel daha çook paylaşımlarda buluşacağız o zaman :) ...
Bugünkü nefis leopar poğaçamızın tarifini artık paylaşalım
ki sırada bekleyen diğer tariflere çabuk sıra gelsin....
Buyrun Tarif ;
MALZEMELER
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 Çay bardağı yoğurt
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket insant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5.5 Su bardağı un
- 1 Su bardaģı pirinç unu
- 1 paket insant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağından biraz fazla ılık su
İÇ MALZEMESİ
- Peynir veya lor
- Maydanoz
- Tuz,karabiber,kırmızı biber
- Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme
YAPILIŞI
- Öncelikle yoğurma kabımıza ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup 10-15 dk bekletip diğer sıvı malzemeleri ekleyelim.
- 5-5.5 bardak unumuzu ve tuzumuzu ilave ederek yoğuralım (benim hamurum tam 5.5 bardak un ile kıvam aldı normal klasik su bardaģı kullandım siz bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını ayarlayabilirsiniz,ele yakışmayan yumuşak bir hamur olacak.)
- Hamurumuzun üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanması için bekletelim,.
- Bu arada üzerlerine süreceğimiz malzemeyi karıştırıp hazırlayalım.
- Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak tezgahta biraz açalım istediğimiz iç malzemeyi ortasına koyup kapatalım,elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Hepsinin üzerine üstleri için hazırladığımız leopar desenimizin oluşmasını sağlayacak olan malzemeden yarım yemek kaşığı dökelim.
- 200 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarıp çatlayarak leopar deseni oluşan kadar pişiriyoruz.
- Bu hoş görünümlü ve lezzetli poğaçalarımızı artık servis tabağımıza alarak ikram edebiliriz.
- Afiyet Şifa Olsun...
NOT ;İsterseniz iç malzeme kullanmadan yapabilir piştikten sonra arasını keserek peynir,domates,maydanoz koyarak sandviç şeklinde de yiyebilir,ikram edebilirsiniz...
Elinize sağlık çok güzel olmuş ne güzel çatlamış poğaçalarınız ... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma hanımcım.
Silne güzel olmuş gülaycığım ellerine sağlık afiyetler olsun
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Teşekkürler Didemcim sağol canım.
SilTeşekkürler Didemcim sağol canım.
SilÇok değişik ve orjinal bir tarif, elinize sağlık.
YanıtlaSilElleriniz e sağlık çok lezzetli ve şık görünüyor sevgiler
YanıtlaSilBu üst malzemeyi daha önce hiç duymamıştım. Poğaçalara harika bir görünüm vermiş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇook sevimli çok:) Gülay Hanım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de beklerim sayfama...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...