>
14 Şubat 2016 Pazar

LEOPAR POĞAÇA


                                   LEOPAR POĞAÇA 
             Merhaba...
             Bugün görüntü  ve lezzetin birarada olduğu nefis bir poğaça tarifim var.İkramlarında fark olsun isteyenler için lezzeti şahane ,sunumu şık bir tarif.
            Aynı malzemelerle çok farklı görünüm ve tatlar ortaya çıkarabilmek süper, insana  bilgiyi işleyebilme yeteneğini verene hayran bırakıyor."Merak İlmin Kapısıdır "demiş Hz Ali,Merak ettikçe araştırıyor insan ve farklı bilgilerle donanıyor, o bilgiler işlenip yenileri ortaya çıkıyor demekki sonu yok üretmenin.Ne güzel daha çook paylaşımlarda buluşacağız o zaman :) ...
           Bugünkü nefis leopar poğaçamızın tarifini artık paylaşalım
ki sırada bekleyen diğer tariflere çabuk sıra gelsin....
           Buyrun Tarif ;
MALZEMELER
  • 1 Su  bardağı ılık süt 
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket insant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5.5 Su bardağı un
     ÜZERİ İÇİN
  • 1 Su bardaģı pirinç unu
  • 1 paket insant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla ılık su    
      İÇ MALZEMESİ 
  • Peynir veya lor 
  • Maydanoz
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber
  • Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme
            
                
                     YAPILIŞI
  • Öncelikle yoğurma kabımıza  ılık sütü,  mayayı ve şekeri koyup 10-15 dk bekletip diğer sıvı malzemeleri ekleyelim.
  • 5-5.5 bardak unumuzu ve tuzumuzu ilave ederek yoğuralım (benim hamurum tam 5.5 bardak un ile kıvam aldı normal klasik su bardaģı kullandım siz bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını ayarlayabilirsiniz,ele yakışmayan yumuşak bir hamur olacak.)
  • Hamurumuzun üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanması için bekletelim,.
  • Bu arada üzerlerine süreceğimiz malzemeyi karıştırıp hazırlayalım.
  • Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak  tezgahta biraz açalım istediğimiz iç malzemeyi ortasına koyup kapatalım,elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • Hepsinin üzerine üstleri için hazırladığımız leopar desenimizin oluşmasını sağlayacak olan malzemeden yarım yemek kaşığı dökelim.


  • 200 dereceye ayarladığımız fırında üzerleri kızarıp çatlayarak leopar deseni oluşan kadar pişiriyoruz.
  • Bu hoş görünümlü ve lezzetli poğaçalarımızı artık servis tabağımıza alarak ikram edebiliriz.
  • Afiyet Şifa Olsun...



    NOT ;İsterseniz iç malzeme kullanmadan yapabilir piştikten sonra arasını keserek peynir,domates,maydanoz koyarak sandviç şeklinde de yiyebilir,ikram edebilirsiniz...          

9 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş ne güzel çatlamış poğaçalarınız ... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma hanımcım.

      Sil
  2. ne güzel olmuş gülaycığım ellerine sağlık afiyetler olsun
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Didemcim sağol canım.

      Sil
    2. Teşekkürler Didemcim sağol canım.

      Sil
  3. Çok değişik ve orjinal bir tarif, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Elleriniz e sağlık çok lezzetli ve şık görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu üst malzemeyi daha önce hiç duymamıştım. Poğaçalara harika bir görünüm vermiş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çook sevimli çok:) Gülay Hanım ellerinize sağlık.
    Ben de beklerim sayfama...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil