>
30 Aralık 2015 Çarşamba

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.
Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.
Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.
Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.
Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.
Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
29 Aralık 2015 Salı

KURABİYE CANAVARI CUPCAKE

                              KURABİYE CANAVARI CUPCAKE

Bu kurabiye canavarına bayılıyorum çok şirinler değilmi ,bir doğum günü siparişimdi ve hazırlarken de büyük zevkle hazırlamıştım.Çocuklarında çok hoşuna gidiyor sizlerde yapmak isterseniz diye tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Mecburen bir iki damla gıda boyası kullanmak gerekiyor,biliyorum çok sağlıklı birşey değil ama zaten sık kullanılan birşey olmadığı için büyük sorun teşkil etmiyor ama eğer yinede kullanmak istemezseniz sade beyaz ve kakaoya bulanmış esmer kurabiye canavarlarıda yapabilirsiniz.Maviyi nasıl elde edersiniz bilmiyorum ama kırmızıyı vişne suyundanda elde edebiliriz diye düşünüyorum.
Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum ve bu şirin  şeylerin tarifine geçiyorum.

     KURABİYE CANAVARININ MALZEMELERİ   
                                                                                    25-30 adet için
. 5 yumurta
. 1.5 su bardağı  şeker
. 1.5 çay bardağı sıvıyağ 
. 1 çay bardaģı sıcak su 
. 1.5 su bardağı süt
. 500 gr un               
.1.5 paket kabartma tozu
.2 paket vanilya
Süsü için 
100-150 gr kadar hindistan cevizli
Mavi ve Kırmızı gıda boyası 
2paket kremşanti
1.5 şu bardağı soģuk süt

YAPILIŞI
.Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle guzelce çırpalım.dİğer tüm malzemeleri de sırasıyla ekleyerek çırpalım ve kek hamurumuzu hazırlayalım.
.kek kalıplarımıza yarıdan biraz daha fazla,olacak şekilde hamurumuzu paylaştıralım.Benim muffin kalıplarım resimdeki gibi pileli pileli olanlardandı ve biraz genişçeydi o yüzden 25 adet oldu siz daha küçük muffin kalıbı kullanırsanız daha fazla çıkacaktır.
.Tepsiye dizdiğiniz kekleri 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.


. Keklerimiz pişerken kremşantiyi çırpalım ve dolapta bekletelim. 
. Keklerimizi pişirip soğuttuktan sonra kurabiye canavarına dönüştürmeye başlayabiliriz :)
. Hindistan cevizini iki ayrı torbaya alalım ve birine  iki damla kırmızı gıda boyası diğerine   yine iki damla mavi gıda boyası damlatalım torbayı sallayarak iyice karışmalarını,renklenmelerini sağlayalım.
. Keklerimizin üzerine önce krem şanti sürelim ve renklendirdiğimiz hindistan cevizine her tarafını batıralım.Bu aşamadan sonra kurabiye canavarımızın ağzını oluşturmak için bıçakla ortasından ağız olacak kadar keselim ve ağzına bir kurabiye yerleştirelim.Ben damla çikolatalı Hanımeller kurabiyesi kullandım siz kurabiyeleride kendiniz yapabilirsiniz.Tercih sizin
.Sıra geldi kurabiyelerimize göz yapmaya onun içinde sıkma torbasında doldurduğumuz kremşantiyi göz olacak şekilde kurabiyemizin iki tarafinada sıkarak ortasına damla çikolata batıralım ve kurabiyemizin son şeklini almasını sağlayalım.
. Diğer tüm kurabiyelerimize de aynı işlemleri yaparak bitirelim tepsimize dizelim.Eveet artık servis için hazırlar afiyet olsun.




Devamını Okuyun »
15 Aralık 2015 Salı

SARIK POĞAÇA


 SARIK POĞAÇA

            Poğaça şekillerimizde sınır tanımıyoruz dostlar :) bu poğaçamızda sarık görüntüsünde,kıyır kıyır,kat kat milföy kıvamında.Misss gibi tereyağ kokusu ve harika lezzetiyle muhteşem bir tarif.Defalarca yapmış olmama rağmen sizlerle 
Paylaşabilmek için şeklini tam yansıtan resimleri yakalamak bugüne kısmetmiş.Tarifleri sizlere ulaştırma aşamasında inanın en zor olanı bana göre resimleme aşaması,biraz ugraştırıyor olsada sizlerle paylaşmak keyifli.Bu pogacaya ve bunun gibi açılıp yağlanarak yapılanlara biz bayılıyoruz eminim sizde çok beğeneceksiniz.Gün sofralarinizin şıklığını arttıracak ve misafir lerden takdir toplayacak olan sarık poğaçamızın tarifine geçelim artık...
             MALZEMELER
.2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) 
.1.5 su  bardağı süt 
.1 çay bardağı sıvıyağ
.1 paket insant kuru maya
.1yemek kaşığı şeker
.1 tatlı kaşığı tuz
.5.5-6 su bardağı un
.arasına sürmek için 150-200 gr kadar tereyağ
.arasına koymak,için istenilen herhangi bir iç malzeme

               YAPILIŞI
            .Yoğurma kabına ılık sütümüzü,mayayı, sıvıyağı, şekeri tuzu ,yumurtanın birini tam diğerinin beyazını koyup unun 5 bardaktan sonrasını kontrollü bir şekilde ilave ederek hamurumuzu yoğuralım üzerini kapatıp 20-25 dk dinlendirelim.
            .Hamurumuzdan 6 eşit beze yapalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde açarak tereyağ ile yaģlayıp 3 bezeyi üst üste koyalım alttaki resimde olduğu gibi önce iki karşılıklı kenarını ortaya doğru gelecek şekilde katlayıp diğer karşılıklı kenarınıda
ortaya doğru katlayarak kare bir şekil  elde edelim. Diğer üç bezelye de aynı işlemi yaparak üzerlerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
           .Dolaptan çıkarıp merdane ile yarım cm kalınlığında açalım iki parmak kalınlıģında şeritler keselim.Şeritleri uç kısmından tutup yuvarlayarak saralım. (yapım aşaması şekilleri
ne bakabilirsiniz )
           .Sardığımız şeritleri yine merdane yardımı ile ve tezgahı az unlayarak hafif açalım kullanacağımız içi ortasına koyalım.Kenarlarını ortaya doğru dikkatlice toplayarak kapatıp yuvarlak şeklini verelim bu arada katların bozulmamasına ve yukarı doğru hafif sarık,şeklinde kalmasına özen göstererek kapattığını kısmı altta kalacak şekilde tepsiye dizelim.yumurta satışına iki kaşık sıvıyağ koyup üzerlerine süreli.200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarana  kadar yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.
             .Veee  miss gibi çay eşliğinde ikram edelim.
             .Afiyet şifa olsun... 


                      
  




Devamını Okuyun »
9 Aralık 2015 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

                                 FIRINDA BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
         
         Tam mevsimiyken ıspanağı birde böyle deneyin,ıspanak sevmeyenlere sevdirecek bir tarif,ıspanağın beşamel sos eşliğinde börek görünümündeki bu lezzetli ve şık sunumu
Tarif defterinizde bulunmayı hak ediyor.

           MALZEMELER
       Yarım kg ıspanak
       1 adet kurusoğan
       1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
        tuz,karabiber
       Sosu için:
       yarım kg süt (2.5 su bardağı)
       2 yemek kaşığı un
       1 yumurta
       istenilen yoğunlukta rende kaşar
       tuz karabiber
          YAPILIŞI
Ispanaklar güzelce yıkanıp doğranır. İnce ince doğranan soğan
tavada az yağda pembeleştirilir,ıspanaklar eklenir suyunu salıp cekene kadar pisirilir ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta sosu hazırlamak için önce yağ ve un hafif kavrulur. Süt konup muallebi kıvamı gibi pişirilir.Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır.Tepsinin altına önce biraz kaşar rendesi serpilir onun üzerine hazırlanan sostan dökülür ve ıspanaklar eşit şekilde paylaştırılıp kalan beşamel sos gezdirilir en son bol kaşar rendesi serpilir ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Börek gibi dilimlenerek  sıcak sıcak servis yapılır.Beğeneceğinizi umuyorum deneyin pişman olmayacaksınız.
      Not:Ispanağı pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırmayı unutmayın.Ayrıca kaşar rendesini serpmeden15 dk kadar pişirip fırından çıkarıp serpebilir tekrar 15 dk daha pişirebilirsiniz.son bir not ben bu malzemeye küçük dikdörtgen borcam tepsi kullandım.
                                                   AFİYET OLSUN
                                                                  GÜLAY Z.

      

Devamını Okuyun »
2 Aralık 2015 Çarşamba

PATATES PİZZASI

                           PATATES PİZZASI
  
Sizleri bugün sabah  kahvaltı sofralarımıza harika bir alternatif olacak patates pizzası tarifiyle buluşturmak istiyorum.
Özellikle tüm ev halkının birlikte bulunabildiği haftasonu kahvaltıları için süper fikir :) en azından bizim için öyle..
Çocuklarımızın da severek yiyecekleri patates pizzasını mutlaka denemenizi ve not etmenizi  tavsiye ediyorum.
Denediğini tariflerimle  ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gelelim Patates Pizzamızın tarifine..
MALZEMELER 
3 orta boy patates
7-8adet sosis
1 adet kapya  biber
1 adet yeşilbiber
1 adet soğan
1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayalım,küpler küçük olsun.Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ilave ederek patatesler yumuşayan kadar başlayalım.
Patatesler başlanırken soğanlı incecik doğrayarak yağlarımızla birlikte tavaya alalım ve hafif pembeleştirip yine küp küp doğradığımız sosisleri ekleyip bir iki dakika cevirelim.kapya biberi ve yeşil biberi de doğrayıp ilave edelim.
Haşlanan patateslerimizide süzerek ilave edelim.
Tuzunu ve damak zevkinize göre baharatını ekleyip altını kapatalım. (Ben baharat olarak karabiber,toz kırmızı biber ve çok az kekik kullanıyorum).
Isıya dayanıklı bir kaba boşaltıp kaşar peynirinin yarısını dökelim ve karıştıralım.
180 derecede ısırılmış fırtına verip 15 dk pişirelim.Fırından çıkarıp kalan kaşar rendesinide üzerine dökerek tekrar fırtına koyalım ve biz soframızın eksiklerini tamamlayana kadar fırının sıcaklığında bekletelim.Çayları doldurup :) fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım...Veeee...
Ev halkının keyifle ve iştahla yemesini izlemenin mutluluğunu çıkaralım.
Afiyet şifa olsun....


Devamını Okuyun »