>
11 Temmuz 2015 Cumartesi

NİŞASTALI SUSAMLI POĞAÇA



                                               NİŞASTALI SUSAMLI POĞAÇA  
                   
      
               MALZEMELER 
  • Yarım paket tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı nişasta 
  • 4-5 su bardağı un 
  • İçi için : 4 haşlanmış patates,100 gr beyaz peynir,karabiber,kırmızı biber,maydanoz
  • Üzeri için : 1 kase susam,yarım su bardağı su,3 yemek kaşığı pekmez 
            YAPILIŞI
    
       

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz yarım saat dinlendirip mayalandırdıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıyoruz tezgahta açıp iç harçtan koyup iki ucunu altta birleştirip oval şekil veriyoruz fotoğraftaki gibi,önce yumurta akına sonra sulandırılmış 3 yemek kaşığı pekmeze daha sonrada kavrulmuş susama batırıp tepsiye diziyoruz.Poğaçanın üzerine keskin bir bıçak yardımı ile verev kesikler atıyoruz.Fırında 200 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz. Hamura koyduğumuz yumurtanın 1 tanesinin akını kullanabilirsiniz,eğer yumurta akına batırılmazsa pişince susamlar dökülüyor kolay gelsin ve afiyet Olsun.
9 Temmuz 2015 Perşembe

LORLU BİSKÜVİ PASTASI


                                             LORLU BİSKÜVİ PASTASI
                   
              Pratik ve lezzetli tarifler biz hanımların kurtarıcıları olur çoğu zaman.Hem kendimize
              ayıracak zaman kalır,hemde fazla uğraşmadan hazırladığımız şahane lezzetlerle mutlu
              etmiş oluruz sevdiklerimizi.Tabii onların mutluluğu bizim iç huzurumuzuda arttırır.
              artan huzur tabiki yaptığımız lezzetlere de yansır.
               
              Bazı lezzetleri yakalamak her zaman kolay olmasa da çok zaman ve emek vererek uğraş
              mak gerekiyor olsa da hiiiiç şikayetimiz yok tabiii.Onlarada eyvallah...

              Demek istediğimiz arada kurtarıcı ve dinlendirici tarifleride bulup paylaşmalı  ki
              denge sağlansın efendim :) 
              İşte bu tarif o tarif :) kolay ve şahane bir lezzet,Mutlaka not alıp denemelisiniz.Eminim
              hak vereceksiniz, hadi o zaman tarife geçelim....
              
               MALZEMELER
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket kremşanti (Dr.oetker veya içim olsun lütfen)
  • 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • üzerine serpmek için kakao
  • 2 su bardağı süt (1 su bardağı krem şantiyi hazırlamak 1 su bardağıda bisküvileri ıslatmak için kullanılacak.)
          YAPILIŞI
  •  Öncelikle krem şantiyi sütle çırparak hazırlayalım.Başka bir kasede lor peynirini ve pudra şekerini düşük devirde mikserle çırpalım, 2-3 yemek kaşığı süt ilave ederek tekrar çırpalım ve krem şantimize ekleyelim ve bisküvilerin arasına ve üzerine süreceğimiz karışımımızın hazırlığını tamamlayalım. 
  • Bisküvileri arkalı önlü süte batırıp borcama dizelim.
  • Hazırladığımız karışımın birazını bisküvilerin üzerine yayalım.Bisküvi ve karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.En üzerinede karışımımızdan yayalım ve üzerine de kakao serpelim.
  • Dolapta dinlendirip soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapalım.
  • Aralarında dilerseniz ceviz,fındık çikolata parçacıkları ya da meyve kullanabilirsiniz.Böyle sade bile yapsanız muhteşem bir tat oluyor.Kolay gelsin afiyetle yiyin inşallah....

Devamını Okuyun »

GARNİTÜRLÜ PİLAV


                                                    GARNİTÜRLÜ PİLAV

           MALZEMELER

  • 1 Kase pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 kase tavuk veya et suyu yoksa sıcak su  
  • 1 küçük çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 "           "      "         küp küp doğranıp haşlanmış havuç
  • tuz 
           YAPILIŞI
  • Öncelikle pirinci sıcak su ile ıslatıp üzerine tuz döküp en az yarım saat bekletelim.Suyumuz çok kaynar olmamalı.Ilıktan sıcak olmalı.  :))
  •  Pilavı yapacağımız tenceremize tereyağımızı koyup eritelim ve zeytinyağını yada siz hangi sıvıyağı kullanıyorsanız onu ilave edelim.
  • Yıkayıp iyice süzdüğümüz pirinci tencereye alıp şeffaflaşana kadar yaklaşık 3-4 dk kavuralım.
  • Bezelyeyi,havucu ve suyumuzu ilave edip tuzunuda damak zevkimize göre ayarlayalım ve tenceremizin kapağını kapatarak önce orta ateşte 5 dk kadar sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim pilavımız suyunu çekerken en fazla iki sefer karıştırarak hem yağının eşit dağılmasıı hemde dibinin tutmamasını sağlayalım.Eğer et veya tavuk suyunuz yoksa tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Pilavımız suyunu tamamen çekince( yaklaşık 12-15 dakika sürüyor ) ocağı kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Hem hoş görüntüsü hemde lezzeti ile herkes tarafından beğenilecek olan pilavımız artık servise hazır.
                                                                                  Afiyet Olsun

         Tarifi okudunuz lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyiniz....         


          
Devamını Okuyun »

KADINBUDU KÖFTE


                                                      KADINBUDU KÖFTE

                    MALZEMELER
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet kurusoğan
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • kırmızıbiber,karabiber,tuz
  • maydanoz
       kızartmak için
  • sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • galeta unu (evdeki bayat ekmekleri robottan geçirerekte galeta unu yapabilirsiniz)
               YAPILIŞI
  •  Pirinci yumuşayana kadar haşlayın ve süzün iyice süzülmesi için bekletin.
  • Soğanları oldukça incecik doğrayın.
  • Yarım kg olan kıymamızın yarısını az yağda soğanla kavurup soğutun.
  • Yoğurma kabına,çiğ kıymayı,kavrulmuş kıymayı.haşladığımız pirinci,baharatları ,tuzu, yumurtayı ve maydanozu koyup iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz köfte harcını buzdolabına koyup yarım saat bekletin.
  • Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
  • Hazırlanan köfteleri önce galeta ununa sonra azbir tuzla çırparak hazırladığınız yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın.
  • Kızarttığınız köfteleri önce havlu kağıt serdiğiniz tabağa, sonra servis yapacağınız tabağa alın.
  • Patates kızartması veya pilav eşliğinde servis yapın.
                                                                                     Afiyet şifa olsun
Devamını Okuyun »
5 Temmuz 2015 Pazar

GÜL TATLISI


                                    GÜL TATLISI
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr ceviz
3.5 su bardağı un
ŞURUBU İÇİN :
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.Kolay açabilmek için
hamuru iki eşit parçaya bölüp önce bir parçayı merdaneyle 1cm kalınlığında
açıyoruz.Su bardağı ile hamura bastırarak yuvarlaklar elde ediyoruz.Yuvarlak
şekillere tam karşılıklı olacak şekilde alttan ve üstten kesikler atıyoruz.Ortalarına
elimizle kırıp küçülttüğümüz cevizlerden koyup önce alt kesiklerden sonra yan
kesiklerden cevizlerin etrafında döndürerek karşılıklı hamurlarımızı birleştiriyoruz.
Böylece gül şekli elde ediyoruz hamurumuzu bu işlemi tamamlayarak bitiriyoruz.
Gül şekli verdiğimiz tatlımızı tepsiye dizip 200 derece fırında üzerleri kızarana
kadar pişiriyoruz.Şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye koyup kaynadıktan
10 dakika sonra limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp kapatıyor ve
soğuması için bekletiyoruz.Tatlımızı fırından çıkardıktan 15 dakika kadar sonra
ılık şurubumuzla buluşturuyoruz. Şurubu yeteri kadar çektikten sonra servis
yapıyoruz. AFİYET OLSUN
Devamını Okuyun »

TALAŞ BÖREĞİ

   
                                                           TALAŞ BÖREĞİ

                     MALZEMELER

                  HAMURU İÇİN
  •  50 gr tereyağ
  •  3-3.5 su bardağı un
  •  2 yumurta sarısı
  •  1 su bardağı ılık su 
  •  tuz
  • 150 gr tereyağı ( açılan hamurları yağlamak için )
                  İÇİ İÇİN MALZEMELER
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  •  1 orta boy kuru soğan
  •  1 adet kapya biber
  •  1 adet küp küp doğranıp haşlanmış patates
  •  baharat,tuz
               YAPILIŞI
  • öncelikle tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayıp üzerini örtün dinlensin.
  • tencereye etleri koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin kapağı kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
  • etlerin üzerine 1-2 kaşık zeytinyağ ekleyip piyazlık doğranan kuru soğanıda ilave edip arada karıştırarak soğanları soteleyin,doğrayıp hazırlamış olduğunuz patatesleri ve biberleri ekleyip ocağı çok kısık konuma getirerek patateslerin yumuşamasını sağlayın.(dilerseniz patatesleri haşlayarakta ilave edebilirsiniz)
  • tuzunu,kırmızıbiberi,karabiberi ekleyip enson haşlanmış bezelyeleride ilave edip ocağı kapatın,soğusun.
  • hamuru 17 eşit parçaya bölüp her parçayı tabak büyüklüğünde açarak yumuşamış tereyağını elinizle sürerek yağlayın ve gözleme şeklinde kapatın.Dolapta 15-20 dk bekletin.
  • Beklettiğiniz yağlı hamurları tezgahın üzerine alarak merdane ile hafif açın içini koyup bohça gibi kapatarak tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk 200 derece fırında pişirin.                                ...... Afiyet Olsun........


Devamını Okuyun »