BİBERLİ EKMEK
Muhteşem bir lezzet.İftara,sahura,kahvaltı sofralarına,ikindi çayının yanına hatta misafir ikramlarınıza renk katacak nefis bir alternatif. Hatay'a ait bir tarif olan olan biberli ekmek tadılmaya değer bir lezzet. Varlığını farkettiğim zaman aklıma düştü, yapıp tatdıktan sonra da hep orda kalmaya devam etti edecekte :))
Sizlerinde yapmaktan ve ikram etmekten keyif alacağınızı düşündüğüm biberli ekmeğin tarifini paylaşmak istiyorum ki, kimse bu şahane lezzetten mahrum kalmasın. Yapıp denemek isteyen tüm güzel insanlar için gelsin tarif.......
HAMURU İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket insant kuru maya
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2.5-3 su bardağı un
- 3 tane kapya biber
- 3 tane domates
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı susam
- tuz
- Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.Mayalanması için üzeri örtülerek bekletilir.
- Hamurun mayalanması beklenirken iç harcı hazırlamak için soğan incecik doğranarak tavaya alınır ve yağda hafif sarartılır.Kırmızı kapya biber minik doğranarak soğanın üzerine ilave edilir,birlikte 1-2 dk daha çevrilir.Kabukları soyularak yine oldukça küçük doğranan domatesler ilave edilir ve birazda domateslerle birlikte kavrulur.Salça ilave edilerek bir iki sefer çevrilip ocak kapatılır.Susam pulbiber ve kekik eklenerek harcın soğuması için bir bekletilir.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanir,el hafif yağlanarak üzerlerine bastirilıp hafif yassılaştırılır küçük yuvarlaklar elde edilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine hazırlanan harç eşit şekilde paylaştırılarak yayılır.180 derecede altı üstü güzelce kizarana kadar pişirilerek büyük bir zevkle ve afiyetle yenilir...
- Afiyet şifa olsun..