>
30 Mart 2015 Pazartesi

GELİN HANIM TATLISI


                                       GELİN HANIM TATLISI

              •    500 gr. iri gün kurusu kayısı, 
İçi için: 
•    1 su bardağı haşlanmış pirinç,
•    2 adet orta boy havuç rendesi,
•    ½ su bardağı toz şeker,
•    1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi,
•    1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için: 
•    1,5 su bardağı toz şeker,
•    3 su bardağı su,
•    limon suyu, 
Üzeri için
Kaymak veya krem şanti

Yapılışı
  • Havuçları rendeleyerek bir tencerede kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun.Bir çay              bardağı şeker ekleyip biraz daha arada karıştırarak ocakta tutun,1 su bardağı pirinç ve                1 silme tatlı kaşığı tarçın ilave edip ocağı kapatın.
  • Şerbeti için 3 su bardağı su ile 1.5 su bardağı şekeri şeker eriyene ve şurup biraz kıvam              alana kadar kaynatın.Bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edip kayısıları da şuruba atarak                 10 dk daha kaynatın ve şurup ılınana kadar kenarda bekletin.
  • Bu arada hazırladığınız iç harcı rondodan geçirerek püre haline getirin.İçine çekilmiş                  ceviz içinide ekleyin.
  • Kayısıların ortalarını bir bıçak yardımıyla açarak hazırladığımız içten 1 tatlı kaşığı kadar           doldurun ve servis tabağına dizin.Üzerine kalan şurubu gezdirin,Kaymak veya krem şanti          ile süsleyerek veya üzerine tekrar ceviz serperek sunuma hazır hale getirin.
  • Dilerseniz içlerini doldurup üzerine şurubu gezdirerek 15 dakika kadar fırınlayarak da               servis yapabilirsiniz.Ben fırınlamadım tercih sizin.
  • Bu harika tatlıyı denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Kolay gelsin...
  • Afiyet şifa olsun dostlar yorumlarınızı bekliyorum...Sevgiler...     




YUMUŞAK TART KEK



                                       YUMUŞAK TART KEK 
Bu lezzeti hala denemeyen varsa mutlaka yapıp yemelisiniz ben bayıldım tadına.Birde benden gelsin bu nefis lezzetin tarifi ;
Malzemesi
2 yumurta 1 su bardağı toz şeker yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır yağ yoğurt sıvıyağ eklenir tekrar çırpılır un kakao kabartma tozu vanilya elenerek ilave edilir. tahta bir kaşıkla veya spatula ile iyice karıştırılır. tart kalıbı güzelce yağlanıp karışım içine boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. kek piştikten sonra servis tabağına ters çevrilir.
Kreması için
2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı hafif tepeleme un iyice karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir. Hafif ılınınca yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilir yarım paket krem şanti eklenip çırpılır dolapta dinlendirilir.
Ters çevirdigimiz kekin üzeri bir bardak sütle karıştırılmış neskafe ile her tarafı eşit şekilde güzelce ıslatılır. hazırlanan krema üzerine pürüzsüz bir şekilde yayılır kremanın üzerine çikolata sos veya karamel sos aralıklı olarak dökülür zebra kek de yaptığımız gibi kürdanla içten dışa doğru şekil verilir. yani kekin tam ortasından başlanarak yukarı doğru çekilerek şekillendirilir.
Ben kekin üzerine önce muz sıralayıp kremayı onun üzerine dökerek te yaptım fakat sade halini daha çok beğendim tercih sizin istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.afiyet şifa olsun
Birçok kişi tarafından paylaşılan bir tarif fakat Bence paylaşmaya değer nefis bir lezzet
Devamını Okuyun »

SUSAMLI UN KURABİYESİ



                                       SUSAMLI UN KURABİYESİ

Bir kurabiye sever olarak hemen hemen hiç eksik etmem mutfağından kurabiye çeşitlerini,bu kurabiyeyi de Bucadaki çok sevdiğim değerli arkadaşlarıma, arkadaştan öte kardeşlerime yapıp götürmüştüm hepside çok beğendiler.Test edilip lezzeti onaylanmış bu güzel kurabiyenin tarifi şöyle ;
Malzemeler
125 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kavrulmuş susam iki buçuk su bardağı un
Yapılışı
Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini elimizle güzelce yedirelim diğer tüm malzemeleri de katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim irice bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim üzerine çatalla iz yapıp 150 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirelim. dilerseniz üzerine pudra şekeri eleyerek de servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun selam ve dua ile..
Devamını Okuyun »

MAYONEZLİ RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇASI





                          MAYONEZLİ RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇASI

Eveett mayonezli rüzgar gülü poğaçalarımız fırından çıktı şöyle mis gibi çay eşliğinde servise hazır.Bayılıyorum değişik poğaça tariflerine,içindeki bir iki malzeme değişikliği yada şekil değişikliği ile bambaşka tatlar elde etmek lezzeti katlamak mümkün.Bu mayonezli rüzgar gülü poğaçası da hem içine konulan mayonezin kattığı lezzeti ile hemde şekli itibarıyle çok nefis ve şık bir poğaça mutlaka denemenizi öneririm sevgili sayfa dostlarım  deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyelim ve tarifimize geçelim.....
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı toz şeker,yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı tuz 2 yumurta (sarısı üzerine akı içine) 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ 3 yemek kaşığı mayonez 1 şişe maden suyu 6-7 su bardağı un(un sizin kontrolünüzde olsun 5 bardak dan sonrasını yavaş yavaş ilave edin hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde tamamdır )
YAPILIŞI
Öncelikle mayayı ılık suyun içine karıştırın maya eriyip yüzeye çıkana kadar yaklaşık 10 dakika bekletelim.
.Daha sonra mayayı yoğurma kabına alalım süt sıvıyağ maden suyu yumurta mayonez tuz ve şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım
. unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Yumuşacık bir hamur oluyor.
. Hamurun üzerini örtüp yarım saat 45 dakika kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.
. Bu arada kullanacağımız içi hazırlayalım ben lor maydanoz karışımı kullandım.
. Kabarıp kivam almış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım tezgahta elimiz oval bir şekilde açalım.
. Uç kısmına iç malzemeden koyup 1 tur katlayalım kalan kısmına bıçakla şeritler keselim. Şeritlerin üzerinden yuvarlayıp ruloyu tamamlayalım. herşeridi elimizle biraz uzatıp alt kısmında toplanmasını sağlayalım iki ucu birleştirip fırın tepsisindeki şekilde olacak. yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sevgi ve dua ile dostlar....

                                                      

Devamını Okuyun »
17 Mart 2015 Salı

ŞEFTALİ KURABİYESİ








                                 ŞEFTALİ KURABİYESİ
                
              Bu güzel ve şirin şeylere bayılacaksınız.Hem harika görüntüleri hemde tüm malzemenin
         doğal oluşu tercih nedeniniz olacak.Biz bu güzellikleri nerdeyse kıyıp yiyemiycektik :)
         fakat, hem gıda boyası kullanmayıp vişne ve portakal suyu ile renklendirmiş olmam hemde  
         görüntünün güzelliği sebebiyle  dayanamadık....
             Bu kurabiye sizinde ikram tabaklarınızı şenlendirsin sofralarınızın güzelliğine güzellik
         katsın,gönül rahatlığı ile eşe dosta ikram edin diye işte tarifi geliyor  efenim .....
               Görüyorsunuz değil mi herşey sizin için :))
               Hayat paylaştıkça güzel....

                     MALZEMELER
  • 1OO gr tereyağı 
  • 1 yumurta
  •  1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım portakal kabuğunun rendesi (isteğe bağlı ben kullandım)
  • 2-3 su bardağı kadar un
  • Arasına sürmek için nutella,ben kendim çikolata eritip sürdüm daha önce tarifini vermiş              olduğum süt reçelininde çok yakışacak onuda tavsiye ederim.
  • Renklendirmek için yarım çay bardağı vişne suyu,yarım çay bardağı portakal suyu
  • 2-3 yemek kaşığı şeker (kurabiyelerin üsttü için)
                 YAPILIŞI
  • Öncelikle oda ıssında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini yoğurup diğer malzemeleri             ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • hamuru dolapta yarım saat kadar dinlendirip alalım eşit büyüklükte parçalar kopararak                yuvarlayalım yağlanmış kağıt serdiğimiz veya hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim.            180 derecede hafif un kurabiyesi kıvamında pişirelim.
  • Aralarına nutella sürerek iki kurabiyeyi yapıştıralım.Yarısını vişne suyuna yarısını portakal suyuna batırıp şekere bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Sevdiklerimizede ikram ederek çayımızın yanında afiyetle yiyelim.
  • Ununu yavaş ilave ederek kıvam aldığında eklemeyi bırakın un ilavesinde kontrol sizde olsun.
  • Beş altı gün sonrada aynı tazeliğini koruyor bayatlamıyor oluşunuda belirtmeliyim.
  • Bu ölçüden 12-15 kadar şeftali kurabiye çıkıyor.Tek olarak düşünürsek 25-30 arası.
  • Siz ölçüyü arttırarak fazlalaştırabilirsiniz.       Kolay gelsin....
                                                                            Afiyet Şifa Olsun
               
               
Devamını Okuyun »
2 Mart 2015 Pazartesi

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!



Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Devamını Okuyun »