>
24 Şubat 2015 Salı

VİŞNE SOSLU PASTA


                                                 VİŞNE SOSLU PASTA

                Merhaba bloğumu takip eden değerli dostlar,bugün tarifini vereceğim bu vişne soslu
        pasta vazgeçemedikleriniz arasında olacak.Eminim ki ikram hazırlayacağınız her zaman
        zihninizden geçirdiğiniz yapabilecekleriniz zincirinin içinde hep yer alacak.Ben vişneli
        hazırladım sosunu, ama bu meyve sosunun yelpazesini genişletebilir her türlü sevdiğiniz
        meyveyi kullanarakta yapabilirsiniz.Tarifini hemen kayda geçirin ve mutlaka en kısa
        zamanda deneyin olur mu ? :) ve yorumlarınızı benimle paylaşmayı ihmal etmeyin.
        Sevgiler...

           KEKİ İÇİN MALZEMELER                                                                                                 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
           KREMASININ MALZEMELERİ
  • 3 su bardağı süt
  • 5 kaşık toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (veya 1 paket kremşanti de olabilir)  
           VİŞNE SOSUNUN MALZEMESİ
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş vişne 
  • 2 su bardağı su
  • 6 kaşık toz şeker
  • 2 kaşık nişasta 
          PASTANIN YAPILIŞI
  •  Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpılır.Yağ süt ve su ilave edilip karıştırılır.Un kabartma tozu vanilya elenerek eklenir ve tahta bir kaşıkla veya spatula ile iyice karışmaları sağlanır.
  • 26 cm lik yuvarlak tepsi (en küçük yuvarlak borcam ebatında oluyor) iyice yağlanarak kek hamuru boşaltılır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir üzeri hafif pembeleşince kürdan testide yaparak pişip pişmediği kontrol edilerek fırından çıkarılır.Ve kek ılınırken krema ile sos hazırlanır.
  • Krema için vanilya ve krema (veya kremşanti)hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Vanilya eklenir,ılınınca krema yada kremşanti(her ikiside güzel oluyor tercih sizin hangisi elinizin altındaysa onu kullanabilirsiniz.) eklenir ve biraz çırpılarak karıştırılır.Kekin üzerine yayılır.
  • Vişne sosu için su vişne,nişasta ve şeker karıştırılarak jöle kıvamında pişirilir.Ara sıra karıştırarak ılınması sağlanır ve kremanın üzerine dökülür.Dolapta 2-3 saat bekletilir,dilimlenerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun..

22 Şubat 2015 Pazar

ISPANAKLI MUZLU RULO PASTA


                                     ISPANAKLI MUZLU RULO PASTA

                  MALZEMELER

  1. 3 yumurta
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 1çay bardağı sıvıyağ
  4. 1 su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanak 
  5. 1 paket kabartma tozu
  6.  1 paket vanilya
  7. 2 su bardağı un
          KREMASI İÇİN
  1. 3 su bardağı süt
  2. 1kahve fincanı un
  3. 1 kahve fincanı nişasta
  4. 4 yemek kaşığı toz şeker
  5. 1paket krem şanti
  6. 2adet muz 
                YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.ıspanak püresi sıvıyağ eklenir kariştırılır.
  2. Elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Hazırlanan kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır.
  4. 180 derecede 25-30 dk kadar pişirilir.Fırından çıkarilıp üzeri temiz bir bezle örtülerek kurumadan ılınması saglanır.
  5. Krema için 3 su bardağı süt 4 kaşık toz şeker 1kahve fincanıun  1 kahve fincanı nişasta  1 vanilya  karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Muhallebi ılınınca 1 paket kremşanti katılarak karıştırılır.
  6. Ilınan kekin üzerine hazırladığımız kremanın 2/3 si yayılır.2tane muz konularak rulo şeklinde sarılır.
  7. Kalan kremada üzerine sürülür istenirse çikolata rendelenir veya istenilen şekilde süslenir 1-2saat dolapta dinlendirilir.Dilimlrnerek servis yapılır.
Devamını Okuyun »
21 Şubat 2015 Cumartesi

YUMURTALI EKMEK

YUMURTALI EKMEK

          Özellikle herkesin bir arada sofrada buluşabildiği haftasonu kahvaltıları için güzel bir seçenek
yumurtalı ekmek kızartması.Ben çocuklarımda sevdiği için sık yaparım ve ayrı bir severim kendisini
çünkü bana çocukluğumu hatırlatır.Canım annem özellikle Ramazan sahurlarına sık yapardı.Bizde çok
sevinir özellikle yumurtalı ekmek kızartması yemek için kalkardık.Aslında bilmeyen yoktur da ben
hatırlatmış olayım,birde benim tarifimle deneyin.Belki daha çok beğenirsiniz kimbilir :)))

         MALZEMELER
  • 2 yumurta 
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un  
  • çok az tuz
      Malzemeyi iyice karıştırarak özleştirin,hiç pütürsüz bir karışım olsun.Un için şaşırdığınızı tahmin ediyorum sanki un ne alaka ekmek üstü ekmek gibi dediğinizi duyar gibi oldum :) ama lütfen hiç tereddüt etmeyin deneyin harika ve hafif bir ekmek kızartması oluyor.Evet dilimlediğiniz ekmeklerinizi bu karışıma arkalı önlü batırarak hafifçe yağladığınız yanmaz tavanızda kızartın ve
servis yapın.Afiyet şifa olsun.Sevgiler....

      Not: bu ölçü ile 7-8 dilim ekmek kızartabilirsiniz.Daha fazla isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.
Devamını Okuyun »
20 Şubat 2015 Cuma

İNCİRLİ RULO PASTA

  
                                            İNCİRLİ RULO PASTA 

                      İncirin kurusunuda yaşınıda çok sevdiğimi incirli karamelli kek tarifimi verirken 
            söylemiştim :) tabii hal böyle olunca incirli tariflerimin devam edeceğini sizlerde tahmin
            etmişsinizdir.İncir mevsimi geçmeden yetişip aldığım incirleri kış geldiğinde yeriz diye
            reçel yapmıştım,daha kışın ortasına gelmeden tükettik, neyseki resimlemiştim onuda siz
            lerle inşallah paylaşacağım.Çünkü incir reçelini denemeyenleriniz varsa mutlaka yapmalı
            ve bu muhteşem lezzeti tatmalı diye düşünüyorum.
                     Bugün sizinle paylaşacağım incirli tarifim İNCİRLİ RULO PASTA olacak.Beğene-
            ceğinizi umuyorum.Yapıp deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.
           
                   MALZEMELER
  • 150gr tereyağı
  • 1 yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3.5 su bardağı un
               İÇ MALZEME
  • 9-10 adet minik doğranmış kuru incir
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
      İç malzeme beraberce suyunu çekene kadar ocakta pişirilir.ılınınca 1 su bardağı ceviz içi
      ilave edilerek hazır hale getirilir.
      
        YAPILIŞI
  •  Tüm malzemeler katılarak hamur yoğurulur,streçlenerek dolapta 15 dk dinlendirilir.
  •  Tezgaha un serpilerek hamur 1cm kalınlığında dikdörtgen olarak açılır. 
  •  Soğumuş olan iç harç hamurun üzerine iyice yayılarak rulo şeklinde sarılır.
  •  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri                   hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  •  Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.Dilimlenerek servis yapılır.                                                                                                                                        Afiyet şifa olsun




.



Devamını Okuyun »
12 Şubat 2015 Perşembe

EKLER PASTA

                               EKLER PASTA
  
Aklımıza ekler pasta düştü sizde almazmiydiniz bir tane, yapmak isteyenler için tarifi şöyle;
YAPILIŞI  
2 su bardağı suyu tencereye koyun kaynayinca 125gr margarin veya tereyağını ekleyin yağ eriyince ocagi kapatın 6 yemek kaşığı hafif tepeli unu ilave edip hızlıca karıştırarak pütürsüz hale getirip tekrar ocağa koyup 
Biraz pişirdikten sonra ocagi kapatın hamur ılınınca 3 yumurtayı tek tek kırarak hamura çırparak yedirin.
Hamuru tepsiye sıkma torbasıyla veya kaşıkla beze halinde sıralayıp,önceden ısıtılmış 185derece fırında kapağını hiç açmadan 25 dk pişirin.Fırında 10-15dk daha bekletip öyle çıkarın.Ekler sogurken kremasini hazırlayın.
Krema için: 3 bardak süte 1su bardağindan iki parmak az şeker 3yemek kaşığı az tepeleme un,1yemek kaşığı az tepeleme nisastayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.Ilininca 1paket kremsanti ekleyip çırpın ve eklerin birkısmını bicakla keserek kremadan içine doldurun ,bir paket çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip eklerin üzerine dökün buzdolabinda sogutup servis yapın .Afiyet olsun.
Devamını Okuyun »