SARIK POĞAÇA
Poğaça şekillerimizde sınır tanımıyoruz dostlar :) bu poğaçamızda sarık görüntüsünde,kıyır kıyır,kat kat milföy kıvamında.Misss gibi tereyağ kokusu ve harika lezzetiyle muhteşem bir tarif.Defalarca yapmış olmama rağmen sizlerle
Paylaşabilmek için şeklini tam yansıtan resimleri yakalamak bugüne kısmetmiş.Tarifleri sizlere ulaştırma aşamasında inanın en zor olanı bana göre resimleme aşaması,biraz ugraştırıyor olsada sizlerle paylaşmak keyifli.Bu pogacaya ve bunun gibi açılıp yağlanarak yapılanlara biz bayılıyoruz eminim sizde çok beğeneceksiniz.Gün sofralarinizin şıklığını arttıracak ve misafir lerden takdir toplayacak olan sarık poğaçamızın tarifine geçelim artık...
MALZEMELER
.2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
.1.5 su bardağı süt
.1 çay bardağı sıvıyağ
.1 paket insant kuru maya
.1yemek kaşığı şeker
.1 tatlı kaşığı tuz
.5.5-6 su bardağı un
.arasına sürmek için 150-200 gr kadar tereyağ
.arasına koymak,için istenilen herhangi bir iç malzeme
YAPILIŞI
.Yoğurma kabına ılık sütümüzü,mayayı, sıvıyağı, şekeri tuzu ,yumurtanın birini tam diğerinin beyazını koyup unun 5 bardaktan sonrasını kontrollü bir şekilde ilave ederek hamurumuzu yoğuralım üzerini kapatıp 20-25 dk dinlendirelim.
.Hamurumuzdan 6 eşit beze yapalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde açarak tereyağ ile yaģlayıp 3 bezeyi üst üste koyalım alttaki resimde olduğu gibi önce iki karşılıklı kenarını ortaya doğru gelecek şekilde katlayıp diğer karşılıklı kenarınıda
ortaya doğru katlayarak kare bir şekil elde edelim. Diğer üç bezelye de aynı işlemi yaparak üzerlerini streç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
.Dolaptan çıkarıp merdane ile yarım cm kalınlığında açalım iki parmak kalınlıģında şeritler keselim.Şeritleri uç kısmından tutup yuvarlayarak saralım. (yapım aşaması şekilleri
ne bakabilirsiniz )
.Sardığımız şeritleri yine merdane yardımı ile ve tezgahı az unlayarak hafif açalım kullanacağımız içi ortasına koyalım.Kenarlarını ortaya doğru dikkatlice toplayarak kapatıp yuvarlak şeklini verelim bu arada katların bozulmamasına ve yukarı doğru hafif sarık,şeklinde kalmasına özen göstererek kapattığını kısmı altta kalacak şekilde tepsiye dizelim.yumurta satışına iki kaşık sıvıyağ koyup üzerlerine süreli.200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.
.Veee miss gibi çay eşliğinde ikram edelim.
.Afiyet şifa olsun...

ben bunu yaparımmmm çok şık nefiss illakiiiii ellerine sağlık canım
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Teşekkürler Didemcim bence de mutlaka yapmalısın canım nefis bir lezzet.
SilÇok değişik ve güzel olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMmm... Poğaçaların her türlüsüne bayılıyorum. Yanında çay mutlaka olmalı tabiki. Bu tarif ve sunumda farklı olmuş. Mutlaka denenmeli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik
YanıtlaSilPoğaçalar nefis... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil