>
13 Ekim 2015 Salı

İNCİR REÇELİ

               
                                           İNCİR REÇELİ

                    İncirin ennn çok sevdiklerimden olduğunu söylemiştim.
                    Yaşını,kurusunu,tatlısını,reçelini....her halini seviyorum.
                    İncirin yoğun yetiştiği ege bölgesinde olmam da büyük nimet,
                    Hal böyle olunca bu nimetten faydalanmamak olmaz tabii...
                    Bu yıl da incirler bitmeden çok şükür reçelimi yaptım. 
                    Biz böyle tüketmeye devam edersek sanırım kışa kalmayacak.
                    Yapacak birşey yok yiyenlere afiyet şifa olsun diyelim.
                    İncir reçelini ben nasıl yapmıştım bir bakalım :) ...
                 
                 MALZEMELER
         . 2kg incir
         . 1200 gr toz şeker
         . 1 tatlı kaşığı limon suyu

                YAPILIŞI
         . Öncelikle incileri yıkayıp kabuklarını soyalım,ben soyarak yaptım dileyen kabukluda yapabilir.
          . İncirleri pişireceğimiz tencereye dizerek üzerlerine şekeri serpelim.Tencerenin kapağını kapatıp dolapta en az 6-7saat bekletelim.
           . Dolaptan çıkarıp ocağa alalım,önce orta ateşte kaynama noktasına gelince kısık ateşte pişirelim.Yaklaşık 40-45 dk da reçelimiz kıvamını alıyor.Ocaktan indirmeden önce limon suyunda ilave edip 5dk sonra ocağı kapatalım.
             . İncir zaten tatlı bir meyve olduģu için ben şekeri bire bir değil daha az kullanmıyorum,tam da mükemmel kıvamda bir tat oluyor.Bir hatırlatma daha yapayım incir reçelini yaparken 3-4tane karanfil atabilirsiniz,tabii eğer aromalı şeyleri seviyorsanız.Ben incirin kendi tadından başka bir tat almak istemediğim için kullanmıyorum tercih sizin.
             .Yapıp yiyecek olan herkese kolay gelsin afiyet şifa osun diyorum sevgiler...
              Olgun incirden mi yaş incirden mi yaptığımı soranlar oldu,olgun incirden yaptım resimden belli oluyor aslında ama ben yinede belirteyim istedim,Ayrıca bana göre olgun incirin reçelinin tadı bir başka nefisss denemenizi tavsiye ediyorum.....

                    
                    

3 yorum:

  1. İncirle yapılan herşeyi çok seviyorum. İncir reçeliniz çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sefa Gencal bey sağolun ...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil