>
6 Ekim 2015 Salı

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

 
                            HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK 

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

Eveett biz piştik test edilip onaylandik kat kat, kıyır kıyır vee enfes lezzeti,
Herkesler yapıp yesin bu lezzetten kimse mahrum kalmasın diye işte tarifimiz ...
Malzemelerimiz .2 su bardağı ılık süt
. 1 su bardağı ılık su
. 1 paket ınstant kuru hamur mayası
. 1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
. 6 bardak un
İci icin..
200 gr hashas
1su bard ceviz ici
. üzeri için 1 yumurta sarısı
Yapılışı . öncelikle 2 su bardağı ılık süt ve 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 paket ınstant kuru hamur mayası dökülüp bir tatlı kasığı şekeri de ilave ettikten sonra kabarması için 15 dakika kadar beklenir.
.Genis bir kap icerisine 4 bardak un ve tuz ilave edilerek yoğurmaya başlanır geri kalan 2 bardak un da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir. üzeri örtülerek mayalanması için yaklaşık 35 -40 dakika bekletilir.
. mayalanan hamur tezgaha alınır 12 eşit beze yapilir. üzerine biraz sıvıyağ gezdirilerek herbir beze aynı büyüklükte elle açılır. üzerlerine 1 su bardağı ceviz içi ile karıştırılmış ve biraz sıvı yağ ilavesiyle inceltilmiş haşhaş sürülürek 6 beze üst üste konulur.En üstteki bezeye haşhaş surmeyelim .Çok ince olmayacak orta kalınlıkta olacak şekilde tezgahın üzerinde elimizi yaglayarak biraz daha açılır 3 er santim şeritler halinde kesilir bükülerek tepsiye yerleştirilir
Hepsi bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyetle yenilmek üzere çay eşliğinde servis edilir.Afiyet Şifa Olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder