>
26 Eylül 2015 Cumartesi

KOLAY EV BAKLAVASI

  
                                                    KOLAY EV BAKLAVASI

                     Hepinize iyi bayramlar diliyorum sevgili sayfa dostlarım.Bu bayram tatlı
               yapmayı hiç düşünmemiştim,Sevdiklerinden uzak olunca insan bayramlarda 
               buruk geçiyor.Ev halkımın yoğun isteği üzerine dayanamayıp geçte olsa bir
               tatlı yapmak üzere girdim mutfağa tabii tatlının adının bayram münasebetiyle
               baklava olmasından başka şansı yoktu.Çünkü kendisi bayram denince akla
               ilk gelenler sırasında yer alıyordu ve aile fertlerini baklavadan başka bir tatlıya
               razı etme ihtimali yok denecek kadar azdı.beklenti yüksekti :)) dolayısıyla 
               hemen kolları sıvayıp üç bezeyi üst üste açarak yaptığım bol cevizli çıtır çıtır
               nefis baklavamın hamurunu yoğurdum.Acele etmeliydim zira zaten bir gün 
               gecikmeli olarak yapıyordum olsun dedim Kurbanı da dördüncü günün ikindi
               vaktine kadar kesebiliyoruz nasıl olsa baklavayı da birinci günün akşamı da olsa
               yapabilirim:)))
                      Sonuç resimde gördüğünüz üzere Nefiss nefisss oldu,artık tarifine geçeyim ki
               sizlerde not defterlerinize kaydedin ve canınız çektiğinde ya da aklınıza düştüğünde
               yapın sevdiklerinizi ve kendinizi şımartın.
                       O zamaaan tarif gelsin........
                    
                      MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta(buğday yada mısır farketmez)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 4.5-5 klasik su bardağı un
                 İÇİ İÇİN
  • bir kase ceviz içi
                 ŞURUBU İÇİN
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu  
             
                ÜZERİ İÇİN
  • 150 gr Tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

                 AÇMAK İÇİN 
  •       Nişasta yaklaşık 1.5 su bardağı (ben mısır nişastası kullandım)

                    YAPILIŞI
  • Öncelikle tüm sıvıları yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.Yumurtaları kırıp kabartma tozunu ilave edelim.4 su bardağı unu ekleyip beşinci bardak unumuzu da yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ve 20 dakika kadar üzerini örtüp dinlendirelim ki daha kolay açabilelim.
  • Hamurumuz dinlenirken şerbetini hazırlayalım.Suyu ve şekeri ocağa alalım,kaynamaya              başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatalım limon suyunu da ekleyi,bir iki dakika sonra        ocağın altını kapatıp ılınması için bekletelim.
  • Hamurumuzdan irice ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.(ben 41 beze yaptım :) )
  • Her üç bezeyi merdane yardımı ıle küçük bir tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açalım ve arlarına da nişasta serperek üst üste koyalım.hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra üç bezeyi birlikte oklava ile açabildiğimiz kadar açarak ince bir yufka haline getirelim.
  • Bu şekilde bezelerimizin yarısını açıp tepsimize üst üste dizelim ve ceviz içini eşit şekilde üzerine serperek yayalım.
  • Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde üçerli gruplar halinde açarak tepsiye yerleştirelim.
  • İstediğimiz şekilde dilimleyelim .Bir tavada 150gr tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağını eritip sıcak sıcak baklavamızın üzerine yine eşit şekilde dökelim.180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Ben şerbetli tatlılarda her zaman şerbet ve tatlıyı her ikiside ılıkken bulıştururum.Dolayısıyla baklavayı da aynı şekilde yaptım her ikisi de ılıkken şerbetini döktüm.
  • Yapacak olan dostlarıma kolay gelsin yiyenlere de Afiyet şifa olsun efendim.Sevgiler...


  

2 yorum:

  1. Emelce Lezzetli Anlar
    Yaaa.... İşte bu beni bitirir. Harika görünüyor. Bir tepsi istiyoruuuuummm...Ellerinize sağlık. En kısa Zamanda da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcim,tabii ne demek hazırlıyorum hemen tepsini :) ama ben gönderene kadar sen iki tepsi yaparsın bile...❤❤❤

      Sil