>
5 Temmuz 2015 Pazar

GÜL TATLISI


                                    GÜL TATLISI
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr ceviz
3.5 su bardağı un
ŞURUBU İÇİN :
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.Kolay açabilmek için
hamuru iki eşit parçaya bölüp önce bir parçayı merdaneyle 1cm kalınlığında
açıyoruz.Su bardağı ile hamura bastırarak yuvarlaklar elde ediyoruz.Yuvarlak
şekillere tam karşılıklı olacak şekilde alttan ve üstten kesikler atıyoruz.Ortalarına
elimizle kırıp küçülttüğümüz cevizlerden koyup önce alt kesiklerden sonra yan
kesiklerden cevizlerin etrafında döndürerek karşılıklı hamurlarımızı birleştiriyoruz.
Böylece gül şekli elde ediyoruz hamurumuzu bu işlemi tamamlayarak bitiriyoruz.
Gül şekli verdiğimiz tatlımızı tepsiye dizip 200 derece fırında üzerleri kızarana
kadar pişiriyoruz.Şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye koyup kaynadıktan
10 dakika sonra limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp kapatıyor ve
soğuması için bekletiyoruz.Tatlımızı fırından çıkardıktan 15 dakika kadar sonra
ılık şurubumuzla buluşturuyoruz. Şurubu yeteri kadar çektikten sonra servis
yapıyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder