>
30 Mart 2015 Pazartesi

GELİN HANIM TATLISI


                                       GELİN HANIM TATLISI

              •    500 gr. iri gün kurusu kayısı, 
İçi için: 
•    1 su bardağı haşlanmış pirinç,
•    2 adet orta boy havuç rendesi,
•    ½ su bardağı toz şeker,
•    1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi,
•    1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için: 
•    1,5 su bardağı toz şeker,
•    3 su bardağı su,
•    limon suyu, 
Üzeri için
Kaymak veya krem şanti

Yapılışı
  • Havuçları rendeleyerek bir tencerede kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun.Bir çay              bardağı şeker ekleyip biraz daha arada karıştırarak ocakta tutun,1 su bardağı pirinç ve                1 silme tatlı kaşığı tarçın ilave edip ocağı kapatın.
  • Şerbeti için 3 su bardağı su ile 1.5 su bardağı şekeri şeker eriyene ve şurup biraz kıvam              alana kadar kaynatın.Bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edip kayısıları da şuruba atarak                 10 dk daha kaynatın ve şurup ılınana kadar kenarda bekletin.
  • Bu arada hazırladığınız iç harcı rondodan geçirerek püre haline getirin.İçine çekilmiş                  ceviz içinide ekleyin.
  • Kayısıların ortalarını bir bıçak yardımıyla açarak hazırladığımız içten 1 tatlı kaşığı kadar           doldurun ve servis tabağına dizin.Üzerine kalan şurubu gezdirin,Kaymak veya krem şanti          ile süsleyerek veya üzerine tekrar ceviz serperek sunuma hazır hale getirin.
  • Dilerseniz içlerini doldurup üzerine şurubu gezdirerek 15 dakika kadar fırınlayarak da               servis yapabilirsiniz.Ben fırınlamadım tercih sizin.
  • Bu harika tatlıyı denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Kolay gelsin...
  • Afiyet şifa olsun dostlar yorumlarınızı bekliyorum...Sevgiler...     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder