>
12 Şubat 2015 Perşembe

EKLER PASTA

                               EKLER PASTA
  
Aklımıza ekler pasta düştü sizde almazmiydiniz bir tane, yapmak isteyenler için tarifi şöyle;
YAPILIŞI  
2 su bardağı suyu tencereye koyun kaynayinca 125gr margarin veya tereyağını ekleyin yağ eriyince ocagi kapatın 6 yemek kaşığı hafif tepeli unu ilave edip hızlıca karıştırarak pütürsüz hale getirip tekrar ocağa koyup 
Biraz pişirdikten sonra ocagi kapatın hamur ılınınca 3 yumurtayı tek tek kırarak hamura çırparak yedirin.
Hamuru tepsiye sıkma torbasıyla veya kaşıkla beze halinde sıralayıp,önceden ısıtılmış 185derece fırında kapağını hiç açmadan 25 dk pişirin.Fırında 10-15dk daha bekletip öyle çıkarın.Ekler sogurken kremasini hazırlayın.
Krema için: 3 bardak süte 1su bardağindan iki parmak az şeker 3yemek kaşığı az tepeleme un,1yemek kaşığı az tepeleme nisastayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.Ilininca 1paket kremsanti ekleyip çırpın ve eklerin birkısmını bicakla keserek kremadan içine doldurun ,bir paket çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip eklerin üzerine dökün buzdolabinda sogutup servis yapın .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder