>
10 Ocak 2015 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


                                                  ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

                 Merhaba güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize,bugün sizlerle güzel bir tat olan şehriye pilavının tarifini paylaşacağım.bu pilav tavuk veya etin yada sebze yemeklerinin yanına çok yakışıyor Çocukların severek yediği bu pilavı, dilerseniz  içine tavuk eti yada kıyma koyarakta yapabilirsiniz.
Bu şekilde sade yaptığınızda mümkünse içine tavuk suyu ekleyin zira lezzet böylelikle ikiye katlanmış oluyor. 

   MALZEMELER
  •  2 su bardağı arpa şehriye
  •  1.5 yemek kaşığı tereyağı
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  4 su bardağı tavuksuyu veya sıcak su
  •  Tuz
YAPILIŞI
  • öncelikle tencereye yağlarımızı alalım ve tereyağ eridiğinde 1 su bardağı arpa şehriyeyi rengi değişene kadar kavuralım ve diğer 1 bardak arpa şehriyeyide ekleyip  1-2 dk karıştıralım.Fakat kavrulmamalarına dikkat edelim.
  • 2 bardak tavuk suyunu veya normal suyunu ilave edip tuzunu ekleyelim kapağını kapatalım.Ve suyunu çekene kadar kısık ateşte  pişirelim.
  • 10-15 dk kadar dinlendirip servisten önce pilavımızın yağının üstteki şehriyelerede ulaşması için alttan üste bir iki sefer karıştıralım ve sıcak servis yapalım.
  • Daha önce bu pilavı hiç yapmadınız ise  mutlaka denemenizi öneririm.Lezzetli,değişik ve güzel bir alternatif.
  • Kolay gelsin ve afiyet şifa olsun...

1 yorum:

  1. Ben bu pilavı yakın zamanda tattım ilk kez. Yediğim yerde pek beğenmemiştim. Ama eminim lezzetli ellerden çıkınca çok güzel oluyordur. Ellerinize sağlık www.acemiden.com

    YanıtlaSil