>
30 Aralık 2014 Salı

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ TOPLARI








 ÇİKOLATALI BİSKÜVİ TOPLARI

 Küçük dokunuşlarla farklı tatlar elde etmek çok keyifli bende hepimizin bildiği mozaik ile oluşturdum bu bisküvi toplarını ve çok beğenildi ,
içindeki elma ve portakal kabuğu rendesi nefis bir lezzet oluşturdu zevkinize ve hayal gücünüze göre geliştirebileceğiniz bu toplar çocukların da severek yiyeceği görüntü ve lezzetete,ikram tabaklarındada şık duruyor.
Nasıl mı yaptım  şöyle 1.5 paket petibör bisküviyi çukur bir tabağa kırdım yarım fincan süt 3 kaşık şeker 1 buçuk kaşık kakao 1 tatlı kaşığı tereyağını ocakta yağ eriyene kadar karıştırarak tuttum ve bisküvilerin üzerine döktüm 1 orta boy elmayı ve yarım portakal kabuğunu rendeledim iyice karıştırdım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladim 50 gram kadar çikolatayı benmari usulü erittim hazırlamış olduğum bisküvi toplarının sadece üstlerini çikolataya batırıp servis tabağına dizdim 15- 20 dakika buzdolabında bekletip servis yaptım.
Not :
Bisküvileri batırdığım çikolata sosunu 3-4 kaşık süt 1 tatlı kaşığı tereyağı ve çikolatayı kırarak hepsini sos tenceresinde kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırarak da hazırlıyorum sizde dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz.
26 Aralık 2014 Cuma

PEYNİRLİ BAHARATLI POĞAÇA




                                       BAHARATLI POĞAÇA
     
Herkese güzel bir hafta diliyorum. poğaçlarım fırından yeni çıktı,sizlerle paylaşmadan tarifini sizede ulaştırmadan yiyemedim  tabii daha önce yapılıp lezzeti test edilmiş bir poğaça gönül rahatlığıyla yapıp yiyebilirsiniz, sevgiler beğeneceğinizi umduğum peynirli baharatlı poğaçamın tarifi şöyle; PEYNİRLİ BAHARATLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 yumurta sarısı dışına sürülecek beyazı içine hamura konulacak
1 dolu yemek kaşığı kese yoğurdu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı oda sıcaklığında 1 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu tepeleme olsun
1 su bardağı kadar ufalanmış peynir
1 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı pulbiber biraz karabiber
Biraz ince doğranmış dereotu ve maydanoz
3 su bardağı un
YAPILIŞI
malzemenin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim
Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra ikram edelim.
Evde kalan peynirleri değerlendirebileceğimiz ağızda dağılan güzel bir poğaça
Yapıp yiyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Devamını Okuyun »