>
7 Kasım 2014 Cuma

ALMAN PASTASI



ALMAN PASTASI 

HAMURU İÇİN MALZEMELER 

2 yumurta,1çay bardağı ılık süt 1çay bardağı ılık su 1çay bardağı siviyag 1 çay bardağı toz şeker 1paket vanilya 1 paket insant kuru maya yaklaşık 4.5-5 su bardağı kadar un hepsini karıştırıp yoguruyoruz.Üzeri örtülüp 30dk mayalanmasi için bekletiyoruz.Tepkiye yağlı kağıt serip hamurdan küçük parçalar kopararak güzelce yuvarlayip aralıklı olarak tepsiye diziyoruz birazda tepside mayalandirip 180 derece soğuk firinda pişiriyoruz.Fırından çıkarıp üzerlerine temiz bir bez örtüyoruz.Onlar sogurken muhallebiyi pisiriyoruz.Şöyle ki;

KREMANIN YAPILIŞI

3 su bardağı süt 1su bardagindan 2parmak eksik toz şeker 3yemek kaşığı az tepeleme un 1yemek kaşığı az tepeleme nisasta 1yumurta sarısı, 1paket vanilya 1paket toz kremsanti
Vanilya ve kremsanti hariç hepsini karistirarak pisiriyoruz alininca vanilya ve toz kremsantiyi ekleyip mikserle biraz cirpip soğuyan pastaciklarimizi ortadan keserek kremamizdan aralarina dolduruyoruz, üzerlerine servisten önce pudra şekeri serpip ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun yapıp yiyecek olan tüm arkadaslarima.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder