>
4 Ekim 2014 Cumartesi

BEZELİ PASTA

                                                          BEZELİ PASTA

Bu pastayı Sevgili İclal Aydının programına konuk olan mutlu muna hanım yapmıştı bende çok beğenmiş mutlaka yapmalıyım diye düşünerek hemen not etmistim.Yapıp tattırdığım herkes tarafından çok begenilen bezeli pastayı siz sevgili dostlarımlada
buluşturmak istedim eminim 




Sizde çok begeneceksiniz .Buyrun Tarifi;
Malzemeler
3 yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı pudra şekeri 3yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 2.5-3 şu bardağı un 1paket k.tozu ile iyice yoğurarak 3 parçaya ayrılır.bir parçasına 1yemek kaşığı kakao karıştırıp iyice yedirilir ve karakolu parça ile sade parçanın birini sarılarak buzluga konup dondurulur.
Sade hamuruna kalan parçası yaglanan kelepçeli kalıba yayılır.üzerine 2-3 kaşık evdeki herhangi bir marmelat
yayılır.Ben elmali kurabiye iç harci ile yaptım.Onun üzerine donan karakolu hamur rendenin iri tarafıyla rendelenerek yayılır.
3 yumurtanın beyazı önce bir fiske tuz ile mikserle çırpılir ve 1çay bardağı şeker yavaş yavaş eklenerek çırpma işlemine devam edilir enson 2yemek kaşığı nisasta eklenerek biraz daha çırpılır.
elde edilen beze kakaolu hamurun üzerine yayılır enson durduğumuz sade hamur yine rendelenerek bezinin üzerine yayılarak işlem tamamlanır.180 derecede hafif pençeleşene kadar pişirilir.cikarinca üzerine pudra şekeri elenir dilimlerek servis yapılır.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder