EVDE YOĞURT YAPIMI
Evde kendi hazırladığım tamamen kotrolümde olan yiyecekleri tüketirken ayrı bir
mutlluluk duyuyorum.İçinde hiç bir katkı maddesinin bulunmadığı sağlıklı yiyecekler
hazırlamak ve sevdiklerime gönül rahatlığı ile ikram etmek huzur veriyor.Uzun zamandır
yoğurdu da evde yapıyorum ve hep aynı kıvamda nefis oluyor.Tabii kıvamının püf noktaları
var,sizlerde evde yoğurdunuzu kendiniz yapmak istiyorsanız işte evde yoğurt yapmanın püf
noktaları ;
EV YOĞURDU
MALZEMELER
2 kg süt
2-3 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Sütü kaynattıktan sonra biraz bekletelim,sıcaklığı parmağımızın dayanacağı kıvama gelmeli
ama parmağımız ısırır gibi :) sıcağa yakın olmalı,
maya için kullanacağımız yoğurt sulu olmamalı mümkünse kese yoğurdu değilse katı kısmından
olmalı,yoğurdu kasede biraz süt ile karıştırıp sütümüzün içine dökelim ve iyice sütle buluşması
için kaşıkla karıştıralım.
mayalanması için hazıladığımız köşesine götürüp saracağımız örtünün üzerine koyalım,kabımızın
üzerine süzgeç ( kevgir) kapatalım.ve örtüyle her tarafını kapatalım.başka bir örtü ile de yoğurt
kabımızın kenarlarını bir kat daha sararak yanlardan daha sıcak olmasını sağlayalım,yani üstünü
sıkı kapatmamış oluyoruz böylece.Eğer süzgeç yoksa kapağınıda kapatıp üstünü fazla sıkı sarmaz
sanız oda olabilir.
en fazla 6 saat mayalanması için bekletelim.Daha sonra üzerini açıp kapağını kapatarak buzdolabına
kaldıralım ve mümkünse bir gün onu orda unutalım ikinci gün kullanmaya başlayalım.
Ben açık süt kullanıyorum güvenli bir çiftlikten alıyorum,pastörize sütüde hiç kullanmadım sizinde
alabileceğiniz güvenli bir yer varsa ünlük sütü öneririm.İzmirde oturanlar varsa aldığım çiftlik evlere
kadar dağıtım yapıyor arzu eden arkadaşlara yardımcı olabilirim.Kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder