>
1 Şubat 2014 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU LİMONLU PARFE


BÖĞÜRTLEN SOSLU LİMONLU PARFE
   
                  MALZEMELER
  1. 3 yumurta akı
  2. yarım çay bardağı toz şeker
  3. 1 paket kremşanti
  4. 1 limonun suyu ve iki limonun rendelenmiş kabuğu
  5. 1 su bardağı süt ( kremşanti için )
  6. 1 paket kakaolu bisküvi
  7. 1 paket böğürtlen sosu veya böğürtlen reçelinin suyu
  8. 40 gr kadar sütlü veya bitter çikolata (isteğe bağlı)
                  YAPILIŞI
  1.  Öncelikle 3 yumurta akını mikserle çırpıyoruz ve toz şekeri yumurta akını çırptığımız sırada azar azar üç kerede ekleyerek köpük köpük bembeyaz olana kadar çırpmaya devam edip kıvam tamamlanınca bırakıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta kremşanti ile 1 bardak sütü çırpıp hazırlıyoruz.
  3. Yumurta aklarını ve kremşantiyi bir kapta buluşturuyoruz.içine rendelenmiş limon kabuklarını,küçük küçük kırdığımız bisküvileri 1 limonunsuyunu ve bıçakla küçücük parçalara ayırdığımız çikolatayı ekliyoruz.
  4. Tüm karışımı bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.İstediğimiz bir kalıba önce streç film serip üzerine hazırladığımız harcı boşaltıyoruz.Düzeltip her tarafını streç film ile sarıp buzluğa kaldırıyoruz .bir gece beklettikten sonra servis yapacağımız zaman sosunu üzerine gezdirerek ikrama hazırlıyoruz.
                                                                                  AFİYET OLSUN

1 yorum: