>
6 Ocak 2014 Pazartesi

MUZLU MISIR GEVREKLİ SÜTLÜ TATLI


                                           MUZLU MISIR GEVREKLİ SÜTLÜ TATLI
    
            MALZEMELER
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1      "      çay bardağı un
  •  2 silme çorba kaşığı nişasta
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • 1 kase mısır gevreği
  • 2-3 adet muz
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz içi
           YAPILIŞI
  • 3 Bardak sütü,unu,şekeri,nişastayı iyice karıştırıp ocağa alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocağı kapatalım.Yağı ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Muhallebi hafif ılınınca yarım bardak sütle çırparak hazırladığımız krem şantiyi muhallebiye ilave edelim.
  • Mısır gevreğinide ilave edip buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • İstediğimiz bir kalıbı aliminyum folyo veya streç filmle kaplayalım.
  • Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba dolduralım.Üzerine muz dilimlerini yerleştirin.Üzerine kıyılmış fındık veya ceviz serpip kaşığın tersiyle düzeltelim.Kalıbı buzluğa koyup 1 saat bekletelim.
  • Buzluktan çıkarıp folyo yardımı ile ters yüz ederek düz bir tabağa alalım. Dikkatlice folyoyuda tatlının üzerinden çıkaralım.
  • Tatlımızın üzerinie rendelenmiş çikolata ve muz dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
  • Dilerseniz muhallebiyi muzlu pudigle 2.5 bardak süt kullanarakta hazırlayabilirsiniz.


           

1 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum....

    YanıtlaSil