>
4 Aralık 2013 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ


                                                         FELLAH KÖFTESİ

                         MALZEMELER
  • 2 Su bardağı bulgur
  • 2/3 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı biber,karabiber,tuz
  • Sosu için : yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 3 adet rendelenmiş domates,yoksa 2 kaşık salça
  • 5-6 diş sarımsak ( ince kıyılmış veya dövülmüş )
  • 1 bağ maydanoz
   YAPILIŞI
  • Bulgur ve irmik 2.5 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılır.Suyunu çekip kabarınca baharatlar,tuz yumurta,salça,un eklenip 10-15 dakika kadar iyice yoğurulur.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır,ortasına parmak bastırılıp tepsiye dizilir.
  • Tencerede su kaynatılır ve içine tuz atılır köftelerde  bu suya atılarak haşlanır.
  • Köfteler tencereden delikli kepçe yardımı ile servis tabağına alınır.
  • Diğer tarafta sos için tavaya zeytinyağı konulur yağ biraz ısınınca sarımsaklar atılıp bir iki kez çevrilip domatesler eklenir ve biraz pişirilir,köftelerin haşlandığı sudan bir kepçe kadar alınıp sosa eklenir tuzuda atılıp köftelerin üzerine dökülür.
  • İncecik kıyılıp hazırlanan maydanozlarda köftelerin üzerine serpilir ve bekletmeden sıcakken servis yapılır.
  • isteğe göre sarımsak ve domates miktarı daha fazlalaştırılabilir.
                                                                                Afiyet olsun

ELMALI KURABİYE


                                                    ELMALI KURABİYE
     

                        MALZEMELER
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( hamura katmak için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 bardak un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( kurabiyelerin üzerine dökmek için)
               İÇ MALZEMESİ
  • 3-4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
         YAPILIŞI
  • Öncelikle içini hazırlamak için  elmaları soyup rendeleyelim,tencereye koyup şekeride ilave ederek pişirelim altını kapatıp tarçın ve cevizi ekleyerek soğuması için bekletelim.
  • Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 4 parçaya bölüp her bir parçayı tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında yuvarlak açalım ve bıçakla 8 parçaya keserak  8 eşit üçgen elde edelim.
  • üçgenlerin geniş kısmına iç harcımızı koyup rulo şeklinde sararak tepsiye dizelim.
  • Hamurların hepsi bitince 180 derecede üzerleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  • fırından çıkarıp hemen üzerlerine pudra şekeri dökelim.
  • kurabiyelerimiz soğuyunca servis yapıp afiyetle yiyelim.  :))) 




















Devamını Okuyun »