>
27 Ekim 2013 Pazar

VİŞNELİ TART



                                                                 VİŞNELİ TART                                                                              MALZEMELER
 250 gr tereyağı veya margarin 
 2 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı vişne
     
    YAPILIŞI
  Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp ayrılır.Diğer büyük parça yağlanan tart kalıbına güzelce yayılır.Üzerine çekirdeklerinden temizlenip ikiye ayrılan vişneler dizilir.Ayrılan hamurdan küçük parçalar koparılarak ince şeritler yapılıp tartın üzerine enlemesine ve boylamasına dizilerek kafes şekli oluşturulur.Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not:Unu yavaş yavaş ilave edin bardak büyüklükleri farklı olabiliyor. Benim bardağım klasik  bildiğimiz su bardaklarından.Kıvamı ayarlayınca un ilavesini bırakırsınız.
               Afiyet olsun
                           
     

BROKOLİ ÇORBASI


                                                         BROKOLİ ÇORBASI
                      
                            Hep aynı çorbaları döndürüp durmaktan sıkılan,değişiklik arayan ve sevdiklerine
                            farklı lezzetler tattırmayı sevenlere geliyor....: )))
                  
                  MALZEMELER
  •   Yarım kg brokoli
  •    1 adet havuç
  •    1 adet patates
  •    1 adet kurusoğan
  •    1 yemek kaşığı un
  •    2 su bardağı süt
  •    1 çay bardağı mısır
  •    1 Yemek kaşığı tereyağı 
  •    tuz,yeteri kadar su
               YAPILIŞI
  • Öncelikle tenceremize yağı ve yemeklik doğradığımız soğanları koyup hafif sarartıyoruz,unu ilave edip un biraz kavuruyoruz.Sırasıyla küçük küçük doğrayıp hazırladığımız havucu,patatesi ve brokoliyi ekliyo ruz üzerine çıkacak kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yumuşayan sebzelerimizi blenderden geçirip 2 bardak sütümüzü (sıcak olsun ki kesilmesin) tuzumuzu    mısırımızı ekliyoruz. Sıcak su ilavesi ile kıvamını kendi sevdiğimiz yoğunlukta ayarlayıp bir taşım daha   kaynatarak ocağı kapatıyoruz.
  • Servis yaparken biraz tereyağı veya zeytinyağını kızdırıp toz kırmızı biber ilave ederek hazırladığımız sosu çorbaları paylaştırdığımız kaselerin üzerine gezdirip servis yapabiliriz.
                                                                         Afiyet şifa olsun
                            
Devamını Okuyun »
25 Ekim 2013 Cuma

MİDYE BÖREK


MİDYE BÖREK

                MALZEMELER
  • 3 yufka
  •  yarım çay bardağı yoğurt veya süt
  •  2 yemek kaşığı tereyağ
  •  yarım çay bardağı su
  •  1 yumurta (üzerine sürmek için)
  •  susam
           İÇİ İÇİN
  • 200-250 gr kadar beyaz peynir veya çökelek 
  • yarım demet maydanoz
          YAPILIŞI
  • Yufkaları 4 parçaya bölelim.Bir parçayı alarak geniş kısmını kendimize doğru çevirelim.Üzeri ne tavada erittiğimiz tereyağı süt ve su karışımını sürelim,yufkanın geniş kısmının tam ortasından tutup büzerek sivri uca birleştirerek kelebek şekli verelim.
  • Diğer iki ucu (kanatları :)) tutup aşağı çekerek üst üste getirip birleştirelim. 
  • Uç kısma peynirli harcımızı koyup kenarlarını içe kapatarak sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayarak yağlanmış tepsiye sıralayalım.
  • Üzerlerine yumurta sürerek 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • İstenirse fırına vermeden susam da serpilebilir.
  • Anlatımı biraz zor olduğu için aşamaları resimlemeye çalıştım,sormak istediğinizi yorum kısmından sorabilirsiniz.
  • Görüntüsü de şık olan bu böreği yapmanızı tavsiye ederim,şimdiden kolay gelsin ve tabii Afiyet olsun...
             

   
Devamını Okuyun »
19 Ekim 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA


                                          ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

                 MALZEMELER
          
             KEKİ İÇİN
  •   1 su bardağı şeker
  •   4 yumurta
  •   2  yemek kaşığı kakao 
  •   1 su bardağı un
  •   1 paket kabartma tozu
             KREMA MALZEMESİ
  •  3.5 su bardağı süt
  •  4 yemek kaşığı un 
  •  2 yemek kaşığı nişasta
  •  5 yemek kaşığı şeker
  •  50 gr tereyağı
  •  80 gr bitter çikolata
  •  100 gr labne peyniri 
             YAPILIŞI
  •    Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpalım,kakao,un ve kabartma tozu ekleyip tekrar tüm malzemelerin karışması için 2 dk kadar daha çırpalım, küçük yuvarlak borcam ebatında bir tepsiye dökelim. Karışımın eşit dağılmasını sağlamak için ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsimizi bir kaç kez sert zemine vuralım.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyalım,kek kabarınca ısıyı 170 dereceye düşürerek 20 dk kadar pişirelim.
  • Kremamız için labne ve bitter çikolata hariç malzemelerimizi karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim ocoğı kapatıp bitter çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıraralım kabuk tutmaması için kapağını kapatıp ılınması için bekletelim.Kremamız ılınınca labne peynirimizide ekleyip bir çatal yardımıyla veya mikserle karıştırarak kazır hale getirelim.
  • Pastamızı ortadan keselim alt ve üstünü sütle ıslatarak kremamızı sürelim.Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.Bir müddet buzdolabında bekletip soğuyunca servis yapalım.
                                               Afiyet olsun.
Devamını Okuyun »
8 Ekim 2013 Salı

TAVA BÖREĞİ

TAVA BÖREĞİ

                     Merhaba,bugün çok pratik bir börek tarifim var,hem bu böreği yapmak için fırına falan da
                     gerek yok.istediğiniz içle yapabilir kısa sürede sıcacık ve nefis bir lezzet olarak habersiz ge
                     len konuklarınıza ikram edebilirsiniz..Tabii haftasonu kahvaltıları için ideal olur.kolay gelsin...

               MALZEMELER
  • 2 yufka
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber,tozkırmızıbiber
             YAPILIŞI


  •    Öncelikle yufkamızı 4 parçaya bölelim.İki yufka 8 parçaya bölünmüş olacak.
  •    Süt ve sıvı yağı iyice karıştırıp aralara süreceğimiz harcımızı hazırlayalım.Süt yerine yoğurtta olabilir.
  •    Böreği yapacağımız teflon tavayı yağlayalım,böldüğümüz yufkaların ikisini serip harcımızdan üzerine      bir miktar sürelim,ikisini daha serip hazırladığımız içi yayalım.
  •    Kıymalı içi hazırlamak için önce soğanı yemeklik doğrayıp bira yağda soteleyelim,kıymayı ve biber        leri ekleyip çevirelim 2-3 dk sonra domatesi ilave edelim onunlada biraz pişirip tuzunu ve baharat          larını ilave edip hazırlayalım.
  •   Yufkanın üzerine yaydığımız için üzerinede kalan yufka parçalarımızın ikisini serelim ve harçtan sürüp     kalan son iki parça yufkayıda serip,eğer harç kalmışsa harca bir kaşık sıvıyağ ilave edip en üste bir      fırça yardımı ile sürelim sadece yağda sürülebilir.
  •  Tavamızı ocağa alıp kısık ateşte kapak kapatarak pişirelim ve alt kısmı kızardığında böreğimizi çevirelim ve diğer tarafınıda pişirerek servise hazır hale getirelim.      
                                                                        Afiyet şifa olsun  
Devamını Okuyun »
1 Ekim 2013 Salı

BAMYA YEMEĞİ

BAMYA YEMEĞİ

             Güzel  Ülkemin çeşit çeşit yetişen sebzelerinden biri olan bamyanın kınalısı ile izmirde
             tanıştım ve çok ta memnun oldum doğrusu,oldukça lezzetli olduğunu keşfettim, diğerlerine 
             kıyasla biraz pahalıda olsa değiyor.Bamya pişirmek zormuş gibi gözüksede püf noktalarını
             bildikten sonra hiçte öyle olmadığını,sarkmayan sünmeyen ekşili  hoş bir lezzet olabileceğini
             bilenler bilirde, bilmeyenlerde tarifimden sonra artık bilecekler... : ))) 


            MALZEMELER
      
           200-250 gr  kuşbaşı et ( dana veya kuzu)
           500 gr bamya
           1 adet kurusoğan
           1 yemek kaşığı sakça
           1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
           Yarım yemek kaşığı tereyağ
           1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
            tuz
            Yarım limon veya 3 kaşık koruksuyu yada 3-4 tane limon tuzu

          YAPILIŞI
     
         Öncelikle bamyalar güzelce yıkanır,baş kısımları elma soyar gibi dikkatlice temizlenir.Yemeğimizi
         pişireceğimiz tencereye et yıkanarak konur,kapak kapatılarak kısık ateşte suyunu salıp çekmesi 
         sağlanır.Yağlar ve yemeklik doğranan soğan ilave edilir ve etle birlikte çevrilerek pembeleştirilir.
         Salça,toz kırmızı biber ve bir su bardağı sıcaksu eklenerek biraz pişirilir.Yemeğin suyu sıcak su
         ilavesi ile ayarlanır ekşisi konur en son temizleyip hazırladığımız bamyalar eklenir tuzuda ayarlanıp
         kapak kapatılır ocak kısık konuma getirilir ve kendi halinde yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Bamyaya
        artık kaşık değdirilmez yalnızca tuzunu ve ekşisini kontrol amaçlı bir iki kez bakılabilir.Bamya yemeğinin
        salyalanmaması için suyunu ayarlayıp ekşisini ilave ettikten sonra bamyaları ilave etmek,sonrasında kaşık
        değdirmemek ve temizlerken derin kesmemek önemli,bunlara dikkat edilirse şahane bir bamya yemeği 
        yapmak çooook kolay hepsi bu kadar sevgili izleyenlerim sizlerede kolay gelsin afiyet şifa olsun......
         
         
Devamını Okuyun »