>
30 Ağustos 2013 Cuma

LİMONLU UN KURABİYESİ

LİMONLU UN KURABİYESİ

                 Bu kurabiye bir harika,ağızda dağılışı ve limon aromasının verdiği o nefis tat vazgeçemediklerinizin 
        arasına girmesi için yeterli bir sebep olacak,üstelik aradan bir hafta geçmiş olmasına rağmen tazeliğini ilk
        günkü gibi korumasıda bir başka artısı deneyin sevgili dostlarım diğer tariflerim gibi tarafımdan denenip
        test edilip onaylanmış ,lezzeti garanti olan bu kurabiyeyi, memnun kalacaksınız,yorumlarınızı da esirge-
        meyin,şimdiden kolay gelsin.....

            MALZEMELER

  •  250 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
  •  1 su bardağı pudra şekeri
  •  1 çay bardağı sıvıyağ
  •  1 limonun kabuğu rendesi (ince tarafından rendelenmeli)
  •  5 bardak un
          YAPILIŞI
  
  •    Un hariç diğer malzemeler derin bir kapta yoğurulur.
  •    Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  •    İstenen büyüklükte parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  •    180 derecede 20-25 dk kadar pişirilir.
  •    fırından çıkarılıp üzerine pudra şekeri dökülür.
  •    Çay veya soğuk bir içeceğin eşliğinde ikram edilir.
                                                                             Afiyet şifa olsun

             

KAHVALTILIK EKMEKLER

    
KAHVALTILIK EKMEKLER

Özellikle tüm aile fertlerinin birarada olduğu tatil sabahlarında,kahvaltı sofrasını zenginleştirecek bu 
ekmekler,şöyle içinizin kıyıldığını hissettiğinizde 5 çaylarınızın yanında da kolay bir alternatif olur
Ayrıca ani gelen misafirler içinde kurtarıcı bir ikram,bayat ekmekleride değerlendirme yöntemi...


MALZEMELER
  • 9-10 dilim ekmek
  • 1 yumurta
  • 250 gr çökelek,lor veya beyaz peynir
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • baharat,tuz
  • 1 kaşık kadar tereyağ
YAPILIŞI
  •  Çökelek,yumurta,küp küp doğranmış domates,biber,baharatlar ( isteğe bağlı,ben genellikle pul kırmızı biber kullanıyorum),tuz ve bıçakla küçük küçük doğranan tereyağ büyükçe bir kasede karıştırılır.
  • Bu karışım dilim ekmeklerin üzerine pay edilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilerek sıcak servis edilir.
  • Arzu edilirse bir miktar kaşar peyniri rendesi ekmeklerin üzerine gezdirilerek fırının sıcağında 5 dk daha bekletilerek daha zengin bir görüntü eşliğindede ikram yapılabilir.
                                                                                                  Afiyetler olsun.


Devamını Okuyun »