KARBEYAZ
Sütlü, bol mevsim meyveli,enerji veren bu tatlıya bayılacaksınız
değerli izleyenlerim,,yazın bu sıcağında içinizi serinletecek olan
karbeyaz, yaklaşan ramazan ayı içinde mükemmel bir alternatif
olacak,deneyin derim memnun kalacaksınız...
MALZEMELER
1 kg süt
8 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
YAPILIŞI
İrmik,pirinçunu,nişasta,un,tozşeker tencereye alınır süt yavaş yavaş ilave edilir,süt ilave edilirken
kaşıkla karıştırılarak pütürsüz bir kıvam elde edilir ve ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelene
kadar sürekli karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilip ocağın altı kapatılır, kapağı kapatılıp soğuması
beklenir.Muhallebimiz ılınınca 1 paket toz kremşanti ilave edilip güzelce çırpılarak karışması sağla
nır. İyice soğuması için buzdolabına konulur.Bu arada kullanılacak meyveler küçük parçalar halinde
doğranarak hazırlanır, meyvelerle karıştırılan karbeyaz muhallebimiz kaselere paylaştırılarak ikram
ikram edilir.Şeker kıvamını zevkinize göre azaltıp çoğaltabilir,11 kaşık irmik 11 kaşık şeker 1 kg süt
ile de yapabilirsiniz,ayrıca üzerini süslemede ceviz, fındık veya antep fıstığı gibi kuru yemişler de kulla
nabilirsiniz. Afiyet olsun. sevgiler...... Gülay Z.
Devamını Okuyun »