>
31 Mayıs 2013 Cuma

TAVUK NAGIT

                                                                                                                                                                                     




             
                                              TAVUK NAGIT

         MALZEMELER
2 adet fileto tavuk göğsü
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta(sarıları içine,beyazları dışına bulamak için)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
yeterince tuz,karabiber,istenirse kimyon
1 su bardağı kadar galeta unu

  YAPILIŞI
Tavuk etlerini haşlayıp bendırdan geçirelim,diğer tarafta tereyağ ile unu kavurup sütü ekleyek katı kıvamlı ve
pütürsüz bir hamur pişirelim.Hamurumuzu blendırdan geçirdiğimiz tavuk etlerimizin içine ekleyelim yumurta
sarılarını,tuzu , karabiberi , dövülmüş sarımsağı ve kaşar rendesini ilave edip iyice karışmalarını sağlayalım
elinizle isteğe göre şekil verebilir hatta benim yaptığım gibi kalıpla da şekillendirebilirsiniz.Nagıtlarımızı önce
yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım ve servis yapalım.Pilav ve salata eşliğin
de sadece çocukların değil, büyüklerinde severek yiyebileceği en önemlisi içinde ne olduğunu bilerek sevdik
lerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz nagıtlarınız afiyet şifa olsun ....


SODALI BÖREK

                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                  
SODALI BÖREK
Su böreği tadında,kolay ve lezzetli bir börek, maksimum 10 dakikada 
hazırlayıp fırına verebilir,yorulmadan,strese girmeden yaptığınız bu böreği
misafirlerinizin beğeneceğinden şüpheniz olmadan ikram edebilirsiniz.........

MALZEMELER
1 kg yufka
yarım kg lor,çökelek veya peynir
2 şişe soda
3 yumurta 
 1 su bardağı sıvıyağ
yufkaları ıslatmak için biraz su
YAPILIŞI
Fırın tepsisini çok az yağlayıp yufkayı kırışık şekilde yerleştirelim.Yufkanın üzerine elimizi
suya batırarak hafif hafif kuru yufkayı ıslatır gibi suyu serpiştirelim,ikinci yufkayıda aynı şe
kilde serip aynı işlemi yapalım,1 kg yufka genelde 5 tane oluyor onun için yarın yufkayı da
tepsiye serip hafif ısladıktan sonra içimizi eşit şekilde yayalım ve kalan yufkaları da aynı şe
kilde tepsiye yerleştirip bitirelim ve bıçakla böreğimizi dilimleyelim.Büyükçe bir kaseye yu
murtaları kırıp yağı ve sodaları ilave edelim ve çatalla çırparak böreğimizin üzerine gezdire
lim ve karışımı çekmesi için en az 15-20 dakika bekleyip 200 derece fırında üzeri kızarana
kadar pişirelim,böreğimizi sıcak sıcak yiyebileceğimiz gibi ılındıktan sonra kapaklı bir kaba
koyup buzdolabına kaldırabilir sabah kahvaltılarına çıkarıp teflon tavada ısıtarak yeni yapıl
mış gibi sıcacık ve çıtır çıtır bir şekilde ikram edip yiyebiliriz. AFİYET OLSUN
not:yumurtalarınız büyükse iki tanede kullanabilirsiniz,denediğiniz tüm tariflerim için yorum
larınızı bekliyorum.Sevgiler....


Devamını Okuyun »
21 Mayıs 2013 Salı

MÜCVER


                                            MÜCVER
                MALZEMELER
     3 adet kabak
     1 tane yumurta
     100 gr kadar lor veya beyaz peynir
     1 çay kaşığı kabartma tozu
     3-4 dal yeşil soğan
     1\3 demet maydanoz
     yarım demet dereotu
     1 su bardağı un
     tuz,karabiber,kırmızı biber
     
                YAPILIŞI
     Kabaklar rendelenir,yeşil soğan,maydanoz,dereotu ince ince doğranarak eklenir.Yumurta,un,peynir
     Lor veya çökelek,kabartma tozu,tuz ve baharatlar ilave edilerek bir kaşık yardımı ile malzemeler iyice
     karıştırılır.İstenirse kabaklar rendelendikten sonra süzgece konarak suyunun süzülmesi sağlanabilir ben
     vitamini gitmemesi açısından tercih etmiyorum.hazırladığımız mücver harcını kızartmak için tavaya sıvı
     yağ konulur ve yağın iyice sıcak olması sağlandıktan sonra kaşıkla mücver harcından alınarak kızgın
     yağa konulur ve yine kaşıkla üzerine bastırarak harcın yayılması sağlanır,elimizlede köfte gibi şekillen
     dirilip tavaya atabiliriz ben öyle yapıyorum,elimi biraz ıslatıp şekil vererek kızartıyorum,siz hangisini
     kolay bulursanız öyle yapabilirsiniz.Kızartılan mücverler havlu kağıt üzerine alınarak fazla yağı çekti
     rilip servis yapılır.Mücver sıcak sıcak yenilirse güzel oluyor o yüzden yapıp bekletmeden yemeli,diler
     seniz fırında da yapabilirsiniz.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine kaşıkla veya elinizle şekil verip
     pişirebilirsiniz.                                              AFİYET   OLSUN

   
   
Devamını Okuyun »
17 Mayıs 2013 Cuma

ETİMEKLİ KOLAY PROFİTEROL


                                        ETİMEKLİ KOLAY PROFİTEROL

MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket tuzsuz etimek
1 paket krem şanti
1 paket çikolatalı sos

YAPILIŞI
Un,şeker ve süt tencereye alınır muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirilir.Ocaktan alınır.
Ilınınca krem şanti ilave edilerek mikserle 3 dakika kadar çırpılır.Etimekler parçalanarak muhallebiye
ilave edilir.Dolapta 3-4 saat bekletilir.Bu arada çikolata sos üzerindeki tarife göre hazırlanarak soğutu
lur,servis yapılacağı zaman kaselere önce hazırlanan etimekli muhallebi paylaştırılır.Onların üzerinede
çikolata sos dökülerek servise hazır hale getirilir.Profiterol tadıdaki bu tatlıyı beğeneceksiniz....
                                                                                              AFİYET OLSUN



Devamını Okuyun »
11 Mayıs 2013 Cumartesi

PATATES OTURTMASI


                                 PATATES OTURTMASI
   
        MALZEMELER                                                    ( 4-5 kişilik)
   5-6 adet orta boy patates
   200 gr kıyma
   1 adet kurusoğan
   2 adet taze biber
   2 adet domates
   yarım kaşık salça
   1 çay kaşığı Kırmızı tozbiber,biraz karabiber,tuz
   kızartmak için sıvıyağ
       YAPILIŞI
  Patatesleri soyup yarım ay şeklinde keselim.kızgın yağda hafif pembe kızartıp kağıt havlu üzerine
  alarak fazla yağı çektirelim.
  Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp az yağda çevirelim ve küçük doğradığımız biberleride ilave
  edip biraz çevirdikten sonra kıymayı ekleyelim 2-3dakikada kıymayı pişirip baharatını tuzunu ve
  kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim.Domatesler hafif pişsin yarım kaşık salçayı
  ilave edip 2 bardakta sıcak su koyalım bir taşım kaynatıp kapatalım.Yemeği yapacağımız tencerenin
  tabanına kızarttığımız patateslerin yarısını yayalım üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim onunda
  üzerine kalan patatesleri koyup suyu az ise biraz daha su gezdirip suyun üzerine çıkmasını sağlayalım
  ve 5-10 dakikada birlikte pişirelim,ocağı kapatıp dinlendirelim.Yemeğimiz servis edilmeye hazır...
                                                                                                Afiyet Olsun.
Devamını Okuyun »

KARALAHANA ÇORBASI

                           
                                              KARALAHANA  ÇORBASI
                                  Karadeniz yöresinin vazgeçilmez sebzesi olan karalahana ile
                                  Samsun da tanışmıştık.Ozamanlar annem yapar biz severek
                                  içerdik.Şimdi ben yapıyorum çocuklarımda severek içiyolar.
                                  Yemeği ve sarmasıda  yapılan karalahananın çorbasının nasıl
                                  yapıldığını merak ettiyseniz buyrun o zaman geçelim yapılışına.
             MALZEMELER
       1 bağ Karalahana
       1 adet kurusoğan
       2  tepeleme yemek kaşığı mısır unu
       1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
       1 çay bardağı haşlanmış mısır(konserve de olur)
       Yeteri kadar tuz
       1 dolu yemek kaşığı tereyağ
       1 yemek kaşığı zeytinyağı
            YAPILIŞI
       1- Karalahana güzelce yıkanıp küçük küçük doğranarak tencereye alınır.Üzerine yeteri kadar su
            konularak iyice haşlanır.
       2- Diğer tarafta soğanlar incecik doğranarak tavaya alınır.Yağlarda ilave edilerek hafif pembeleşti
            rilip mısır unu eklenir onunla birlikte biraz daha çevrilerek ununda hafif pembeleşmesi sağlanır.
       3- 1 tatlı kaşığı pul biberde ekleninir 2 su bardağı soğuk su konularak inceltilir,suyu kaynayınca
            altı kapatılır.
       4- Haşladığımız karalahanaları blendırdanda geçirip hazır bekletiyor olmamız lazım ki tavada hazır
           ladığımız karışımla bekletmeden karıştırabilelim.
       5- Karalahanalarla hazırladığımız karışımı buluşturduktan sonra tuzunu ve mısırlarınıda ilave edip
            suyunu kontrol edelim koyu ise biraz sıcak su ile inceltelim kaynayana kadar ocakta tutalım
           ocağı kapatıp çorbamızı servise hazırlayalım.Beğeneceğinizi umuyorum...AFİYET OLSUN....

                                         
Devamını Okuyun »

PORTAKALLI KEK




 
                                                 PORTAKALLI KEK
    Merhaba,tam mevsimindeyken şöyle kokusu etrafa misss gibi yayılan,portakallı bir kek yapmaya ne dersiniz,bu kekin hem lezzeti hem görseli şahane oluyor,yarı şuruplu kıvamıda ayrı bir güzellik katıyor ve çok sevilerek tüketiliyor.
    Bu portakallı keki yaptığınızda diğer portakallı kek tariflerinizi çöpe atacaksınızı garanti edebilirim çünkü  bu kek sizin için vazgeçemediklerinizden olacak benim için ve yapıp ikram ettiğim dostlarım için öyle oldu denediğinizde bana hak vereceksiniz işte tarifi........
          MALZEMELER
       3 yumurta
       9 yemek kaşığı şeker
       13 yemek kaşığı un (2 su bardağından bir parmak eksik )
       1/2 çay bardağı sıvıyağ
       1/2 çay bardağı portakal suyu
       1 paket kabartma tozu
   
        ŞURUBU İÇİN
       3 portakalın suyu ( yaklaşık 2 su bardağı kadar olmalı)                    ve kabuklarının rendesi
       5 yemek kaşığı şeker
        YAPILIŞI
   .Yumurta ve şeker mikserle çırpılarak köpürtülür portakal suyu ve sıvıyağ  ilave edilip çırpılarak  malzemelerin iyice karışması sağlanır.Un ve kabartma tozu elenerek eklenir.        .Daha sonra yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecede pişirelim.
 .Şurubun  içine koyacağımız portakal kabuğu rendesini rendenin büyük tarafından rendeleyelim. Portakal suyunu,şekeri ve portakal kabuğu rendesini 5 dakika şeker eriyene kadar kaynatıp kapatalım ve ılnması için bekletelim.
. Kekimizde şurubumuzda ılıkken şurubumuzu kekimizin üzerine kaşık kaşık dökelim.
 . Şurubumuzun içindeki rendelenmiş portakal kabuklarınıda eşit şekilde dağıtalımki görüntüsüde güzel olsun.Ayrıca rendelenmiş çikolata ve hindistan cevizide serperek görüntüyü zengileştirebilirsiniz.
Mis gibi portakal kokan kekimiz servise hazır.Size ve sevdiklerinize afiyet olsun,...
Devamını Okuyun »
8 Mayıs 2013 Çarşamba

ERİŞTE SALATASI

   
                                           ERİŞTE SALATASI
                                Değişik,iç açıcı ve güzel bir salata erişte salatası
                                Yaptığım herşeye sevgimide kattığımdan mı bilmem
                                 yiyenlerde severek yiyor.İşte bu salatamda severek
                                 yapıp severek yiyip, yedirdiklerimden, eminim sizde
                                  seveceksiniz.
         MALZEMELER
      Yarım paket erişte makarna (mümkünse ev yapımı)
      1 su bardağı ceviz içi
      2 orta boy havuç
      1 su bardağı bezelye
      4-5 adet salatalık turşusu
      2 kaşık mayonez
      5-6 kaşık yoğurt
      yarım demet dereotu
      1-2 diş sarımsak
       YAPILIŞI
     Erişteyi tuzlu suda haşlayıp süzelim,domates soslu makarnada anlattığım gibi erişteler yapışmasın
     diye suya limon da sıkabilirsiniz.Salatayı yapacağımız kaba yoğurdu ve iki kaşık mayonezi koyup
     karıştıralım.Mayonez yoksa sarımsağı kullanın varsa kullanmaya gerek yok ben alternatif olsun
     diye sarmsağıda yazdım.Yoğurt ta sulu olmasın.Erişteyi yoğurda katalım,havucu haşlayıp küp küp
     doğrayalım,salatalık turşusunuda doğrayalım,bezelyeyi haşlayıp katalım.(daha kolay olması için
     garnitür alıp karıştırabilirsiniz.) ceviz içini de kaıştırıp enson dereotunu ince ince kıyıp salatamızın
     üzerine serperek tamamlayalım ve servis yapalım....                 AFİYET OLSUN
     
Devamını Okuyun »

DOMATES SOSLU MAKARNA


                                        DOMATES SOSLU MAKARNA

         MALZEMELER
     1 paket makarna
     3 adet yeşil biber
     5 adet domates
     2-3 diş sarımsak
     1 tatlı kaşığı kekik
     1 çay kaşığı toz kırmızı biber
      tuz
     1 yemek kaşığı tereyağ
     1    "         "      sıvııyağ
        YAPILIŞI
     Makarnayı haşlamak için tencereye yeterli miktarda su koyup kaynatalım.Kaynayan suya bir tatlı
     kaşığı tuz atalım yarım limon sıkalım limon makarnanın birbirine yapışmamasını sağlıyor,makarna
     ekşi falan da olmuyor endişe etmeyin, limon yoksa limon tuzuda olur   üç, beş tane kadar yeterli.
     artık suyumuza makarnamızı atalım sevdiğimiz kıvamda kontrol ederek pişirelim ve süzgece döküp
     suyunu süzelim.Makarnayı haşladığımız tencereye bir kaşık tereyağ,1 kaşık kadar da zeytinyağını
     koyalım (yağ oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) yağı yakmadan ısınmasını sağlayalım
     makarnamızı tencereye dökerek biraz karıştıralım ve ocağı kapatalım.Diğer tarafta sosu yapacağı
     mız tavaya az yağ koyarak ince ince kestiğimiz biberleri koyup karıştırarak soteleyelim yine incecik
     doğradığımız sarımsakları ekleyip çevirelim kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri
     ilave edelim ve iyice pişmesini sağlayalım,en son tuz,toz kırmızı biber ve kekiği ekleyelim.(sevdiğiniz                                    
     değişik baharatlarıda ekleyebilirsiniz.)Tabaklara pay ettiğimiz makarnaların üzerine sosumuzdan
     dökerek servis yapalım.                         AFİYET OLSUN





   
Devamını Okuyun »
6 Mayıs 2013 Pazartesi

ELMALI ŞURUPLU KURABİYE


                                           ELMALI ŞURUPLU KURABİYE

                       Ben herşeyin öncelikle göze hitap ediyor olması gerektiğini düşünenlerdenim
                       Önce estetik olmalı, tabii ardından gelen lezzet o güzelliği  katlamalı işte bu
                       kurabiye de hem zerafet hem de lezzet var...
   
         MALZEMELER
 250 gr tereyağı
 2 yemek kaşığı yoğurt
 2 yumurta
 yarım su bardağı toz şeker
 5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya                                          
      İÇ MALZEMESİ
 6 elma
 yarım su bardağı toz şeker
 1 su bardağı ceviz içi
 Yarım çay kaşığı tarçın
      ŞURUBU
 2 su bardağı toz şeker
 2 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı limon suyu
  Üzeri için hindistan cevizi
      YAPILIŞI
   Geniş bir kapta oda ısısında yumuşamış tereyağı,yoğurt,tozşeker , yumurtalar,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya iyice karıştırılıp yoğurulur.Hamur 10 dk dinlendirilir.Elmaların kabukları soyulup rendelenir şeker ilave edilerek pişirilir.
Ocaktan alınıp soğutulur,tarçın ve ceviz eklenir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle
yassılaştırılarak içlerine elmalı harçtan konulup kapatılır yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir ve 190  
 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.Üzeri için şeker ve su 5 dakika kaynatılır limon suyu eklenir
1 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbetin
içine atılır ve 5 dk alt üst yapılarak şerbeti çekmeleri sağlanır,şerbetten çıkarılarak hindistan cevizine
bulanır ve servis yapılmaya hazır hale gelir.                                AFİYET OLSUN
 
Devamını Okuyun »