>
4 Aralık 2013 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ


                                                         FELLAH KÖFTESİ

                         MALZEMELER
  • 2 Su bardağı bulgur
  • 2/3 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı biber,karabiber,tuz
  • Sosu için : yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 3 adet rendelenmiş domates,yoksa 2 kaşık salça
  • 5-6 diş sarımsak ( ince kıyılmış veya dövülmüş )
  • 1 bağ maydanoz
   YAPILIŞI
  • Bulgur ve irmik 2.5 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılır.Suyunu çekip kabarınca baharatlar,tuz yumurta,salça,un eklenip 10-15 dakika kadar iyice yoğurulur.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır,ortasına parmak bastırılıp tepsiye dizilir.
  • Tencerede su kaynatılır ve içine tuz atılır köftelerde  bu suya atılarak haşlanır.
  • Köfteler tencereden delikli kepçe yardımı ile servis tabağına alınır.
  • Diğer tarafta sos için tavaya zeytinyağı konulur yağ biraz ısınınca sarımsaklar atılıp bir iki kez çevrilip domatesler eklenir ve biraz pişirilir,köftelerin haşlandığı sudan bir kepçe kadar alınıp sosa eklenir tuzuda atılıp köftelerin üzerine dökülür.
  • İncecik kıyılıp hazırlanan maydanozlarda köftelerin üzerine serpilir ve bekletmeden sıcakken servis yapılır.
  • isteğe göre sarımsak ve domates miktarı daha fazlalaştırılabilir.
                                                                                Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder