>
12 Kasım 2013 Salı

KATIKLI DOLMA


                                                      KATIKLI DOLMA

                Merhaba,bugün size kabağı sevdirecek bir tarif olan katıklı dolma ile tanıştırmak istiyorum.
          Tabii eğer daha önce tanışmamışsanız :) Bazı sebzeler herkesin beğenerek yemesi açısından risk
          gurubuna giriyorlar,bence kabakta onlardan biri,fakat değişik sunumlarla damak zevkimize hitap 
          edecek tadı yakalamak hiçte zor değil.Yaptığım kabak çorbası,katıklı dolma ve mücver kabağı
          sevmeyenlere bile sevdirdiler :))) 
                Katıklı dolmayı ilk öce Aydın da oturduğum zaman komşum olan Diyarbakırlı bir ablamda 
          tatmış ve çok beğenmiştim.Fakat yıllar sonra katıklı dolmanın aslında bir Bitlis yemeği olduğunu 
          öğrendim. Türkiyem güzel memleketimin her ili ve her lezzeti bir harika... 
                 Artık tarifi yazalım ;
        
               MALZEMELER
  •   4-5 adet kabak
  •   250-300 gr kadar dana kıyma
  •   1 adet kuru soğan
  •   1 küçük çay bardağı ince bulgur 
  •   1 yemek kaşığı reyhan
  •   Karabiber,kırmızı biber,tuz
             ÜZERİ İÇİN
  •    1 Kase yoğurt
  •    1-2 diş sarımsak
  •    1 çorba kaşığı tereyağı
  •    1 çorba kaşığı zeytinyağı
                YAPILIŞI
  •   Kabakları 3 cm eninde dilimler halinde doğrayalım ve iç kısımlarını oyalım.
  •   Bir kapta kıymayı,incecik doğranmış soğanı,bulguru (bulguru 1 su bardağı olarakta kullanılıyor ama ben kıymasının daha yoğun olmasını istediğim için bulgur ölçüsünü azaltarak yani 1 küçük çay bardağı şeklinde kullanmayı tercih ediyorum.)tuzu baharatları ve reyhanı karıştıralım.
  •    Karışımı kabakların boşluklarına dolduralım ve tencereye dizelim.
  •    Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edelim.
  •    Ağır ateşte pişirelim.
  •    Servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt  ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapalım.
                                                                                               Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder