>
27 Ekim 2013 Pazar

VİŞNELİ TART



                                                                 VİŞNELİ TART                                                                              MALZEMELER
 250 gr tereyağı veya margarin 
 2 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı vişne
     
    YAPILIŞI
  Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp ayrılır.Diğer büyük parça yağlanan tart kalıbına güzelce yayılır.Üzerine çekirdeklerinden temizlenip ikiye ayrılan vişneler dizilir.Ayrılan hamurdan küçük parçalar koparılarak ince şeritler yapılıp tartın üzerine enlemesine ve boylamasına dizilerek kafes şekli oluşturulur.Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not:Unu yavaş yavaş ilave edin bardak büyüklükleri farklı olabiliyor. Benim bardağım klasik  bildiğimiz su bardaklarından.Kıvamı ayarlayınca un ilavesini bırakırsınız.
               Afiyet olsun
                           
     

2 yorum:

  1. hmm cok super gorunuyor olsada yesek..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,yaz tatilinde inşaAllah yapıp yedireyim söz.Ama bekleyemem diyorsan kolları sıvayıp mutfafa girmelisin canım .. :)))

    YanıtlaSil