>
8 Ekim 2013 Salı

TAVA BÖREĞİ

TAVA BÖREĞİ

                     Merhaba,bugün çok pratik bir börek tarifim var,hem bu böreği yapmak için fırına falan da
                     gerek yok.istediğiniz içle yapabilir kısa sürede sıcacık ve nefis bir lezzet olarak habersiz ge
                     len konuklarınıza ikram edebilirsiniz..Tabii haftasonu kahvaltıları için ideal olur.kolay gelsin...

               MALZEMELER
  • 2 yufka
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber,tozkırmızıbiber
             YAPILIŞI


  •    Öncelikle yufkamızı 4 parçaya bölelim.İki yufka 8 parçaya bölünmüş olacak.
  •    Süt ve sıvı yağı iyice karıştırıp aralara süreceğimiz harcımızı hazırlayalım.Süt yerine yoğurtta olabilir.
  •    Böreği yapacağımız teflon tavayı yağlayalım,böldüğümüz yufkaların ikisini serip harcımızdan üzerine      bir miktar sürelim,ikisini daha serip hazırladığımız içi yayalım.
  •    Kıymalı içi hazırlamak için önce soğanı yemeklik doğrayıp bira yağda soteleyelim,kıymayı ve biber        leri ekleyip çevirelim 2-3 dk sonra domatesi ilave edelim onunlada biraz pişirip tuzunu ve baharat          larını ilave edip hazırlayalım.
  •   Yufkanın üzerine yaydığımız için üzerinede kalan yufka parçalarımızın ikisini serelim ve harçtan sürüp     kalan son iki parça yufkayıda serip,eğer harç kalmışsa harca bir kaşık sıvıyağ ilave edip en üste bir      fırça yardımı ile sürelim sadece yağda sürülebilir.
  •  Tavamızı ocağa alıp kısık ateşte kapak kapatarak pişirelim ve alt kısmı kızardığında böreğimizi çevirelim ve diğer tarafınıda pişirerek servise hazır hale getirelim.      
                                                                        Afiyet şifa olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder