>
9 Temmuz 2015 Perşembe

GARNİTÜRLÜ PİLAV


                                                    GARNİTÜRLÜ PİLAV

           MALZEMELER

  • 1 Kase pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 kase tavuk veya et suyu yoksa sıcak su  
  • 1 küçük çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 "           "      "         küp küp doğranıp haşlanmış havuç
  • tuz 
           YAPILIŞI
  • Öncelikle pirinci sıcak su ile ıslatıp üzerine tuz döküp en az yarım saat bekletelim.Suyumuz çok kaynar olmamalı.Ilıktan sıcak olmalı.  :))
  •  Pilavı yapacağımız tenceremize tereyağımızı koyup eritelim ve zeytinyağını yada siz hangi sıvıyağı kullanıyorsanız onu ilave edelim.
  • Yıkayıp iyice süzdüğümüz pirinci tencereye alıp şeffaflaşana kadar yaklaşık 3-4 dk kavuralım.
  • Bezelyeyi,havucu ve suyumuzu ilave edip tuzunuda damak zevkimize göre ayarlayalım ve tenceremizin kapağını kapatarak önce orta ateşte 5 dk kadar sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim pilavımız suyunu çekerken en fazla iki sefer karıştırarak hem yağının eşit dağılmasıı hemde dibinin tutmamasını sağlayalım.Eğer et veya tavuk suyunuz yoksa tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Pilavımız suyunu tamamen çekince( yaklaşık 12-15 dakika sürüyor ) ocağı kapatıp 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Hem hoş görüntüsü hemde lezzeti ile herkes tarafından beğenilecek olan pilavımız artık servise hazır.
                                                                                  Afiyet Olsun

         Tarifi okudunuz lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyiniz....         


          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder