>
6 Eylül 2013 Cuma

ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI

            Bayram yemeklerimizin olmazsa olmazıdır,etli yaprak sarması(et dolması deriz biz).Ve özellikle Ramazan bayramında mutlaka yaparız,pirinç pilavı eşliğinde harika olur.Aslında bayramda yayınlamak istemiştim ama misafir yoğunluğundan fırsat bulamamıştım kısmet bu güneymiş değerli sayfa dostlarım.Çok severek yapıp yemekten mutlu olduğum ve tabii lezzetinden emin olduğum tatları paylaşmakta bana ayrı bir mutluluk veriyor.Küçük küçük sarılıyor oluşu sebebiyle zahmetli olsada ve hatta çerez gibi çabucak tüketilsede bu çok sevdiğim lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.Eminim sizde beğeneceksiniz.Şimdiden kolay gelsin diyorum denemek için kolları sıvayacak olan dostlarıma sevgiler.....

               MALZEMELER
  • yarım kg dana kıyması
  • 2 adet orta boy kurusoğan
  • yarım su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • karabiber,toz kırmızı biber,az kimyon ve tuz
  • yarım kg asma yaprağı
            YAPILIŞI
    
       Tüm malzemeler karıştırılıp sarmanın içi hazırlanır.Yaprak iyice yıkanarak tuzundan arındırılır.Eğer yapraklar çok büyükse üçe yoksa ikiye bölünerek hazırlanan içten konularak küçük küçük sarılarak ten
cereye dizilir.İç bitene kadar devam edilir. 2 kaşık zeytinyağı veya hangi sıvıyağı kullanıyorsanız onu sarma
ların üzerine gezdirilir,dağılmamaları için üzerlerine bir kapak yada sıcaktan etkilenmeyen bir tabak konularak
tencereninde kapağı kapatılır ve çok kısık ateşte 45 dk kadar pişirilir.Pilavın üzerinde veya yanında servis
yapılır.                                                                  Afiyet şifa olsun                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

     
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder