>
20 Temmuz 2013 Cumartesi

KREMALI TAVUK SOTE


PİLAV ÜZERİNDE KREMALI TAVUK SOTE

Merhaba sevgili sayfa dostlarım bugün Ramazanın 12.günündeyiz. Rabbim bu mübarek ayın 
feyzinden, bereketinden azami derecede faydalanan kullarından eylesin cümlemizi.Bir manası
da güz yağmurları demek olan ramazan kelimesinin bu manası itibarıyla güz yağmurlarının etra
fa sağanak sağanak yağarak canlılık getirdiği ve aynı zamanda çer çöpü sürükleyip götürdüğü
gibi bu ay da bizim manevi dünyamızın canlanmasına ve olumsuz taraflarımızın törpülenmesine
vesile olsun inşaAllah.Bu mübarek ayın mana ve maksadını kavrayarak hayatımızın her anına 
yansıması içinse Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimi okuyup anlama ve yaşama gayretlerimizin ol 
ması şart.Rabbimiz bu anlamdaki tüm gayretlerimizi destekleyip bereketlendirsin,istifademizi
             arttırsın.                                            
     
             Bugün sizlerle gerek iftar sofralarımızda gerekse daha sonraki sofralarımız için pilavlarımızın üzerinde
             veya yanında ikram edebileceğimiz yada ana yemeğimiz olarak tüketebileceğimiz kremalı tavuk sote
             tarifimi paylaşacağım,biz çok beğenerek yiyoruz umarım sizde beğenirsiniz.

             MALZEMELER

      400 gr tavuk göğsü
      1 adet orta boy soğan
      2 adet yeşil biber  
      2 adet taze kırmızı biber
      1-2 diş sarımsak 
       1/2  kutu krema
       karabiber,toz kırmızıbiber,kekik,tuz
       Yarım yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı zeytinyağ

              YAPILIŞI

      Tavuk etleri kuşbaşı doğranır,üzerine çok az karabiber,kırmızıbiber,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
      gezdirilerek harmanlanır ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dk dolapta dinlendirilir.
      Bu arada kuru soğan küp küp yemeklik doğranır.Biberler istenilen ölçüde doğranır.ben küçük küçük
      jülyen doğradım,sarımsak incecik kıyılır.
      Yemeklik doğradığımız soğanlar yarım kaşık tereyağı ve bir kaşık zeytinyağı ile hafif pembeleştirilir.
       Sarımsakta ilave edilip biraz çevrilir ve tavuk etleri eklenerek harlı ateşte tavuk etlerimiz pembeleşene
      kadar sık sık çevirerek veya tava sürekli sallanarak sotelenmeleri sağlanır.
     Biberler eklenip onlarında hafif pişmesi sağlanır.Bu arada harlı ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
     Tuzunu karabiber ve kırmızı biberini damak zevkimize göre ayarlayıp yarım paket (100 gr) kremayı da
     ilave edip biraz daha çeviriyoruz, kekiğini de ekleyip  altını kapatıyoruz.Yemeğimiz servise hazır,istersek
     pilavların üzerinde yada tek başına yemek olarak sunuma hazırlıyoruz.Özellikle iftar sofralarımızda misafir
     lerimiz için şık bir sunum olarak pilavların üzerinde bir alternatif,  ben pilav üzerinde servis yaptım tercih
     sizin....                                                                        AFİYET ŞİFA OLSUN 

  
                           

5 yorum:

  1. Merhaba arkadaşım tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.

    Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html

    YanıtlaSil
  2. Tarife göre yaptım ama ilk defa yapıyprum tabuk kendi suyunu bıraktı sulu oldu normalmi?? Olmadımı yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Unknown ;Muhtemel harlı ateşte yapmamışsınızdır,kısık ateşte olunca tavuklar suyunu salıyor ama yinede sorun olmaz tekrar suyunu çeker,afiyet olsun.

      Sil
    2. Merhaba sevgili Unknown ;Muhtemel harlı ateşte yapmamışsınızdır,kısık ateşte olunca tavuklar suyunu salıyor ama yinede sorun olmaz tekrar suyunu çeker,afiyet olsun.

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil