>
12 Temmuz 2013 Cuma

KIYMALI TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

 
  
KIYMALI TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

             MALZEMELER
  • 1 kg taze barbunya 
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 1.5 yemek kaşığı kalın bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, kırmızıbiber
  • 1 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağı
             YAPILIŞI
  • Kurusoğanı küp küp yemeklik doğrayıp 1 kaşık tereyağı ve 1kaşık zeytinyağında soteleyelim.Hafif sararmaya başlayınca kıymayıda ilave edip çevirelim.
  • Toz biberini salçasını ekleyip, barbunya fasulyelerimizi de ilave edelim üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su döküp suyunu ayarlayalım ve kısık ateşte barbun fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.Suyu ilave etmeden önce bulguruda ekleyip öyle suyunu ayarlayalım.
  • Arada suyunu kontrol edelim ve suyu azaldığı halde fasulyeler yumuşamamışsa biraz daha su ilave edebiliriz.kısık ateşte pişirilirse hem lezzeti artar hemde fasulyeler dağılmadan pişer.
  • İstediğimiz kıvamda pişen yemeğimiz artık servise hazır.       AFİYET OLSUN 

      

2 yorum:

  1. bulguru ne zaman koyacagızzz..

    YanıtlaSil
  2. Bulguru suyunu koymadan hemen önce koyacağız canım,ilave ettim yazıya,hatırlattığın içinde teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil