>
31 Mayıs 2013 Cuma

TAVUK NAGIT

                                                                                                                                                                                     




             
                                              TAVUK NAGIT

         MALZEMELER
2 adet fileto tavuk göğsü
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta(sarıları içine,beyazları dışına bulamak için)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
yeterince tuz,karabiber,istenirse kimyon
1 su bardağı kadar galeta unu

  YAPILIŞI
Tavuk etlerini haşlayıp bendırdan geçirelim,diğer tarafta tereyağ ile unu kavurup sütü ekleyek katı kıvamlı ve
pütürsüz bir hamur pişirelim.Hamurumuzu blendırdan geçirdiğimiz tavuk etlerimizin içine ekleyelim yumurta
sarılarını,tuzu , karabiberi , dövülmüş sarımsağı ve kaşar rendesini ilave edip iyice karışmalarını sağlayalım
elinizle isteğe göre şekil verebilir hatta benim yaptığım gibi kalıpla da şekillendirebilirsiniz.Nagıtlarımızı önce
yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım ve servis yapalım.Pilav ve salata eşliğin
de sadece çocukların değil, büyüklerinde severek yiyebileceği en önemlisi içinde ne olduğunu bilerek sevdik
lerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz nagıtlarınız afiyet şifa olsun ....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder